Хабиб Нурмагомедов ще се бие с Ал Якуинта на турнира UFC 223

Седмицата беше тежка за руският боец на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов.

Първоначално неговият първи опонент, Тони Фъргюсън, бе принуден да се оттегли от битката за титлата на UFC в лека категория, която трябваше да се проведе на турнира на UFC 223 заради травма. Изненадващо, шампионът на UFC в категория перо Макс Холоуей се съгласи да се бие Нурмагомедов само с шест дневно предизвестие. За съжаление, той също беше принуден да се оттегли от срещата, когато Атлетическата Комисия на щата Ню Йорк ( NYSAC ) реши, че физически той не е готов.

След оттегляенето на Холоуей, само ден преди битката, UFC започна отчаяно да търси съперник на Нурмагомедов.

Първият вариант на масата бе бившият шампион на UFC в лека категория Антъни Петис. Петис първоначално трябваше да се бие с Майкъл Киеза в основната карта на UFC 223, но остана без опонент, когато Киеза беше отстранен заради травми, получени при атаката на автобуса, превозващ участниците в турнира UFC 223 от Конър Макгрегър в четвъртък. За съжаление, Петис и UFC не успяха да постигнат споразумение.

След това организацията се спря на Пол Фелдър, който трябваше да се бие с Ал Якуинта в основната карта на UFC 223. За съжаление, от NYSAC решиха, че Фелдър е неподходящ за съперник, защото не заема предно място в ранглистата.

https://pbs.twimg.com/media/DZzoCMSVQAAJ-jb.jpg

За щастие промоушъна най-накрая намери заместник на опонента на Нурмагомедов в лицето на нюйоркчанина и превръщаш се в магнат с недвижими имоти, „Разярения“ Ал Якуинта. Той беше отстранен от планираната битка с Фелдър и утре вечер ще проведе с Хабиб Нурмагомедов пет рундов двубой в основното събитие на UFC 223. За съжаление на Якуинта той няма да може спечели титлата на UFC в лека категория, ако успее да победи привидно неудържимият Набиб Нурмагомедов, след като не успя да се вмести в тегловия лимит на категорията ( до 70, 3 кг ) при тегло от 70, 4 кг.

http://tofight.ru/image/?src=http://tofight.ru/wp-content/uploads/2018/04/29717113_2194115043936941_6206034782724292608_n.jpg&w=615&h=369

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *