Хабиб Нурмагомедов е новият шампион на UFC в лека категория

https://i0.wp.com/www.fight-bg.com/wp-content/uploads/2017/04/habib.png?resize=598%2C283

Преди малко на завърщилия турнир UFC 223 в Барклис център в Бруклин руснака Хабиб Нурмагомедов уверено победи американеца Ал Якуинта в основното събитие на вечерта и завоюва титлата на организацията в лека категория.

Нурмагомедов започна двубоя от средна дистанция, отстъпвайки инициативата на противника, като търсеше подходящ момент за тейкдаун. В края на първата минута руснака успя да свали опонента си на земята, и уверено контролираше битката до края рунда. Якуинта успя да стане няколко пъти, но от време на време Хабиб го застигаше.

Вторият рунд започна по- съшия начин:Якуинта се опита да атакува в стойка, но отново се озова на платнището. Хабиб уверено доминираше в борбата и направи няколко опита за събмишън, но американецът успешно се защити.

В третия рунд, Якуинта не измисли нещо ново и успя да вкара само няколко джеба. Нурмагомедов беше уверен и спокоен в стойка, където имаше видимо предимство. Хабиб продължи да работи в стойка и в четвъртия рунд, и изцяло доминираше над съперника си.

В последния рунд Якуинта стана очевидно по-активен и отчаяно се опита да спечели с нокаут, но Нурмагомедов продължи да работи спокоен и уверен в способностите си. В средата на рунда Хабиб все успя да направи тейкдаун и на няколко пъти се опита да направи задушаващ прийом, но Якуинта издържа докрай.

Така Хабиб Нурмагомедов спечели победата с единодушно съдийско решение на и стана новият шампиона на UFC в лека категория.

https://ringside24.com/media/post/132_Khabib_Nurmagomedov_and_Al_Iaquinta.0.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *