Хабиб: Докато моите братя не се върнат в октагона, няма да се бия
Шампиона на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов коментира девет месечното си наказание от Атлетическата Комисия на щата Невада заради невъздържаното си поведе след края на турнира UFC 229 в Лас Вегас и сподели кога ще се върне в октаона.„Те казаха, че мога да намаля наказанието си чрез участието си в социални клипове,“ каза Нурмагомедов в програмата „Все на Матч“. „Това са хора, които легализираха проституцията, наркоманията, наркотиците, хазарта – те ми казват да работя върху себе си, въпреки че самите те имат над какво да работят. Въобще не съм съгласен с това и няма да се снимам в никакви клипове. Глобиха ме, ще си излежа наказанието и ще се върна след като то изтече.

Освен това, аз се придържам към същата позиция, която бях изразил преди – докато моите братя, които бяха наказани с мен, не влязат в октагона и не се бият, аз няма да се върна. Няма значение дали са шест или девет месеца – когато излязат в октагона, ще се върна и аз. Докато братята ми не влязат в октагона, няма да се бия. Как да ги погледна в очите, ако са ги наказали заради мен?

През последните девет месеца проведох три битки и искам да остана активен, искам да се бия, искам да се състезавам. Този глад все още не е изчезнал и има бойци, с които би ми било интересно да се бия – Тони Фъргюсън, Дъстин Порие, Джордж Сейнт Пиер. Има много достойни бойци, с които бих искал да се срещна, но те (UFC и Атлетическата Комисия) ме принуждават да покажа отношението си към тях, защото тук се играе пред една врата, но аз не играя така.“

Абубакар Нурмагомедов и Зубайра Тухугов, които се намираха в ъгъла на Хабиб и взеха дейно участие в сбиването с Конър Макгрегър бяха наказани за една година и заплатиха глоба с по 25 000 долара.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *