Франк Уорън: Тайсън Фюри ще избегне грешките на Дейвид Хей при своето завръщане на ринга
Опонентът при завръщането на Тайсън Фюри е бил избран, за да бъдат избегнати същите грешки, които допусна Дейвид Хей, това разкри промоуторът на Фюри Франк Уорън.

Неизвестният албанец Сефер Сефери ще бъде съперник на бившият световен шампион на IBO, IBF, WBA ( супер ) и WBO в тежка категория, когато се върне на ринга след отсъствие от повече от две години и половина на 9 юни на Манчестър Арена.Въпреки че през цялата си кариера Сефери се боксира в полутежка категория, той е смятан за корав съперник. Фюри трябва да си възвърне остротата, с която някога изпъкваше, без която Хей се измъчи.

След тригодишно отсъствие Хей проведе два битки за пет месеца срещу опоненти, които не успяха да издържат общо три рунда, а след това той се изправи срещу Тони Белю, от когото претърпя две неочаквани поражения, докато се мъчеше на ринга с ръждата, от която все още не се беше отърсил.

Подобрата подготовка щеше да му даде много по-големи шансове да съживи своята кариера, която се срина, а точно това, Уорън и Фюри искат да избегнат.

“ Хей излезе на ринга и нанасяше удари, не по начина, по който обикновено го правеше. Той се люлееше, когато нанасяше кроше, просто защото не можеше да удари по друг начин. Той не можеше да премести тежеста на тялото си на предния или задния си крак, защото те нямаше да го издържат.

Ще поясня, че харесвам Дейвид Хей, работили сме заедно преди, но трябва да отбележа, че той првтърпя редица контузии и той търсеше съперници, които могат да бъдат размазани възможно най-бързо по очевидни причини. Мисля, че той нямаше да може да изкара много дълго, защото отново беше контузен. Самият той избра този път: Ние няма да допуснем такава грешка.

Тайсън не се е качвал на ринга от почти 1000 дни, затова искрено признавам, че първите му няколко двубоя ще бъдат разгряващи, за да може да влезе в бойна форма. Сефери изкара пълната дистанция срещу Мануел Чар и за нас това е показател. Ще изкара ли толкова дълго срещу Тайсън? Търсиме няколко по- слаби съперници за Тайсън, така че той да се отърси от ръждата и да вдигне нивото, „ каза Уорън.

http://www.boxingnewsonline.net/wordpress/wp-content/uploads/2018/05/2018-05-19T170940Z_1712825086_RC1B529FEAA0_RTRMADP_3_BOXING-FEATHERWEIGHT-SELBY-WARRINGTON.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил АлександровНапишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *