Ули Вегнер: След мача със Самюъл Питър, аз ще мога да отговоря дали Кубрат Пулев е готов да се бие за титлата

Легендарния германски наставник Ули Вегнер очаква от неговия подопечен Кубрат Пулев ( 23 – 1, 12 КО ) да “ сдържа емоциите си “ в историческия си двубой в своята родина срещу бившият световен шампион на WBC в тежка категория нигериера Самюъл Питър ( 35 – 5, 29 КО ).

Пулев, който е национален герой в родината си България, ще се бие за първи път на домашна сцена в своята седем годишна професионална кариера, когато се изправи срещу Питър в спор за вакантната “ международна “ титла на WBA.

Как върви подготовката ви за предстоящия двубой?

– Нашата подготовка върви добре. Аз съм много доволен от физическата форма на Кубрат и тактическата му подготовка за този мач. Той слуша внимателно това, което му казвам и работи усилено, за да се превърне думите ми в дела.

Какво мислите за противника му Самюъл Питър?

– Петър е бивш световен шампион и веднъж вече е бил един от най-страховитите боксьори в тежка категория. Вярвам, че той представлява опасност за всеки един боксьор в дивизията.

Какво трябва Кубрат Пулев да направи, за да си осигури победата на 3 декември?

– Това ще бъде първи двубой на Кубрат у дома, така че е важно той да сдържа емоциите си. Той трябва да се концентрира върху това да си свърши работата на ринга и да не се разсейва. Поддържане на концентрацията пред вашите фенове, не е нещо, което може да стане лесно. Питър е свикнал с такива битки, но за Кубрат, това ще бъде нещо ново. Знам, че той ще иска да впечатли феновете у дома, но ние трябва да балансираме риска и отплатата. Той трябва да пречупи Питър стъпка по стъпка, а не да бърза.

Какви са силните страни на Питър от които Пулев трябва да се притеснява?

– Силните страни на Питър са ударната му мощ и неговия опит. Кубрат иска да се изкачи до мястото, където Питър вече е бил. Аз му казах да се отнася с уважение и доверие в собствените си умения, и докато Кубрат може да е по-добър боксьор ​​на хартия, един удар може да промени всичко в тежка категория.

Очаквате ли с нетърпение да посетите България?

– Разбира се, аз обичам България! Не мога да преброи колко пъти съм бил там с аматьорите. Въпреки че, най- добре помня един турнир през 1989 г. Аз участвах в моя последен голям международен турнир в Албена и с три от моите момчета спечелихме злато, наградите за най- добър боксьор и за най- добър отбор. Подготовката на аматьори за такива тежки турнири е много сериозна работа, и за да бъде успешна тя трябва да бъде още по- усърдна, но сега ще се върна в България с един от моите боксьори, а това изглежда ще бъде още по-голямо предизвикателство.

И накрая, вярвате ли, че Пулев е готов за втори двубой за световната титла?

– На този въпрос, аз ще отговоря след 3 декември!

pulev1

======================================================================

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, и подкрепете съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.