Треньора на Александър Поветкин: Ако Андрей Руденко победи, това ще му донесе слава и ще го отведе на друго ниво
Иван Кирпа, треньор на бившият световен шампион в тежка категория Александър Поветкин (31-1, 23 КО), заяви, че на украинеца Андрей Руденко (31-2, 19 КО) ще му бъде по- лесно психически в днешния двубой.

“ Руденко спада към представителите на постсъветската боксова школа. Това е силна школа, и Андрей е добре обучен боксьор. Той знае всичко и може умело да засреща и да контраатакува, добре да работи с краката си, и разбира бокса. Агресивно действа в атака и може да започне да удря здраво. Но той може да работи и от по- задна позиция.Сега Руденко има друг треньор, и той е съвсем различен боксьор, отколкото е бил преди три години. Ето защо, ние сме готови за всяко развитие на събитията: както към неговата работа на контри, така и към действията му от близка и средна дистанция.

На Александър ще бъде по-трудно. Защото при загуба на Андрей, както се казва, “ пито- платено, “ – той е силен противник и той прави всичко по силите си. И ако Руденко спечели битката, това ще му донесе слава и ще го отведе до ново ниво. Той е пределно мотивиран, и психически, ще му е по-лесно от нас. Например на мен ми беше по-лесно да се боксирам, когато ме считаха за аутсайдер, а не за фаворит. За Андрей, този фактор не е минус, а плюс. „

Уважаеми приятели!

Ако желаете съществуването на сайта да продължи – ПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *