Тони Белю изрази своето уважение към бившия си съперник Дейвид Хей
Както вече съобщихме, Дейвид Хей обяви оттеглянето си от бокса.

Бившият световен шампион в две теглови категории взе това решение след две поредни загуби от Тони Белю. Хей не успя да демонстрира предишните си умения и изглежда е осъзнал, че от по-нататъшното развитие на кариерата му като професионален боксьор вече няма смисъл.Хей преди вече беше обявявал оттеглянето си от бокса. Това се случи през октомври 2011 г. на 31-годишния му рожден ден. След това той се завърна и постигна атрактивна победа над Дерек Чисора.

Също така той бе посъветван да се оттегли след операция на дясното рамо през ноември 2013 г., но той се завърна през януари 2016 г., спечели два срещи срещу малко известни боксьори и след това загуби на два пъти от Белю.

Въпреки омразата Тони Белю каза мили думи за Хей:

“ Пожелавам му всичко най- добро и бих искал да му благодаря, че ми даде възможност да се срещна с него на ринга, „ каза Белю пред Скай Спортс.

“ Той имаше невероятна кариера и ще бъде запомнен като един от най-добрите британски боксьори. Въпреки съпътстващите ни скандали, мога да ви уверя, че изпитвам голямо уважение и възхищение към него. Всеки път, когато се биехме, чувствах боеца в него.

Виждах човек, който приема една битка, за да я спечели – човек, който като мен предпочита да умре, отколкото да се откаже или да се предаде – човек, когото бих искал да бъде на моя страна на бойното поле, по- време на война. „

https://photo.boxingscene.com/uploads/haye-bellew-fight%20(13)_1.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил АлександровНапишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *