Тони Белю: Луис Ортис може да властва в тежка категория. Бих искал да го видя срещу Кубрат Пулев или Александър Поветкин

На своята колонка в Metro.co.uk, световния шампион на WBC в полутежка категория британеца Тони Белю ( 28 – 2 – 1, 18 КО ) написа, че претендента в тежка категория кубинеца Луис “ Кинг Конг “ Ортис ( 25 – 0, 22 КО ) може да властва в дивизията, защото е един от най- опасните боксьори на планетата.

“ Луис Ортис е страхотен боксьор. Вероятно той е най- силния боксьор в тежка категория, „ написа Белю. “ Не съм сигурен дали той е най- техничния, мисля, че това е Дейвид Хей, не мисля, че той е и най – бързия, но целия му боен арсенал го превръща в една от най- големите звезди в тежка категория.

Въпреки, че той е на 37 години, той е в подходящата възраст за един боксьор в тежка категория. Защото големите момчета съзряват по- късно и наистина влизат в най- силния си период. Ленъкс Люис казва, че се е чувствал най- добре между 37 и 40 годишната си възраст. Така че края на 30- те са най- добрите години за боксьорите в тежка категория.

Ортис е изключителен боксьор. Той е бил # 1 в Куба, а това да си най- добрия в тази страна говори много. Това автоматично ви извежда на друго ниво. Той няма нужда като Антъни Джошуа да израства, защото той наистина е опасен. Искам да видя някой как му отвръща на ударите, но не мисля, че това ще направи Малик Скот. Той ще се справи със Скот в рамките на три рунда. Тази среща ще продължи, докато Луис Ортис не реши да я приключи. Ще ми бъде интересно да го видя след това. Бих искал да го видя в мач срещу някой като европейския шампион Кубрат Пулев или като Александър Поветкин. Тези мачове ще ни покажат дали той наистина е толкова добър за какъвто ние го мислим. Но това, което видяхме от начина по- който той унищожи Тони Томпсън, ни показа, че той удря много тежко, притежава страхотни боксови умения, боксира с обратен гард, което го превръща в кошмар за съперниците му. Той е от топ класа. „

luis

=======================================================================

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, и подкрепете съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
10 Коментара

 1. Найденов ноември 10, 2016 11:17 pm  Отговор

  Истината е ,че Ортиз е една загадка. Той просто , никога не се е боксирал с доказано класен боксьор! Тони Томпсън вече беше свършен …, Дженингс е атлет , но посредствен ,като боксова техника … просто едно дърво ,коет не знае боксьор ли е или футболист…Профи Боксьорите от САЩ , преди да станат профита идват от Американския футбол или от Баскетбола , докато Източно европейските бойци идват предимно от Аматьорския бокс… и после що имало разлика в стиловете и школите..

 2. ludmil ноември 10, 2016 11:28 pm  Отговор

  Г- н Найденов, съгласен съм. Но то реално почти всички в тежка категория са загадка. Че ние и до ден днешен се чудим Владимир Кличко дали наистина е добър боксьор:) Въпреки че доминира 10 години и смаза абсолютно всички

 3. Найденов ноември 10, 2016 11:41 pm  Отговор

  Аз за Влад , не се чудя, За мен той е жива легенда , действаща. Това не е само уникален спортист и атлет ..,а и благородна личност и пример за подражание. Не му знам , ква му е формата сега…,но формата му от мачовете срещу Поветкин и Пулев бих казал ,че беше близо до компютърната съвършеност…Замислете се само , тези двамата(Пулев и Поветкин) срещу кой друг са изглеждали по този начин.. Просто ми се искаше в тая си форма да се беше бил с Уайдър, Фюри и Джошуа…

  • Васил ноември 11, 2016 8:30 am  Отговор

   гледай му мача с Поветкин,не можа да го удари и един път за 12 рунда,мн.беше в форма Влад.

 4. Гошо ноември 11, 2016 11:18 am  Отговор

  Мачът с Поветкин беше ужасен, но идеален за Кличко да използва ръстовото си предимство. Между другото от boxrec са извадили Поветкин от списъка.

 5. Митко ноември 11, 2016 1:03 pm  Отговор

  Мен ми се иска да видя Ортис срещу Кличко. Искам да видя как ще го поеме лявото кроше и дали ще остане на крака. Все пак още никой не му е тествал брадичката. Играл е срещу посредствени боксьори или такива без ударна мощ като Дженингс. Сега срещу Малик Скот пак няма да види никакви трудности.

 6. Найденов ноември 11, 2016 1:49 pm  Отговор

  Не е сигурно,че Ориз би достигнал и наранил Влад. Украинецът има уникално чувство за дистанция. Държи ги на удобна за него дистанция от която той да ги достига ,а по ниския боксьор да не го достига. При рязък опит за скъсяване на дистанцията,знаете че следва клинч. Грозничка тактика но му върши работа безотказно.

 7. Митко ноември 11, 2016 2:28 pm  Отговор

  Така е, но Ортиз притежава доста добър разтег и общо взето много добре се движи по ринга. Интересно ще ми е да ги видя един срещу друг.

 8. Ивелин ноември 12, 2016 10:21 pm  Отговор

  Грозна тактика , но върши работа безотказно, да и затова толкова години хората се нагледаха на скучни/спаринг/ двубои/ мачове на Клинча.В двубоите му липсваше всякакво зрелище само нокаутите и толкоз.Скука пълна скука и никаква красота …. това е.

 9. Ивелин ноември 12, 2016 10:29 pm  Отговор

  Клинча винаги си подбираше удобни противници и накрая Фюри го сложи на мястото му където заслужава… без нито един пояс. Клинча никога вече няма да притежава тези пояси . Уайлдър , Ортис и Джошуа са на пътя му. Това на са Пулев или Поветкин.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.