Теофимо Лопес иска да спечели титлата на WBC, а след това да проведе обединителен двубой с Лома
Теофимо Лопес иска първо да стане световен шампион в лека категория (до 61, 2 кг), преди да премине в лека полусредна категория (до 63, 5 кг) през 2020 г.Независимо дали е на 20 април в Медисън Скуеър Гардън, мястото и датата на следващата му битка, или по- някое друго време на годината, той ще бъде готов да се възползва от възможността да спечели титлата.

След като миналата събота в Тексас нокаутира Диего Магдалено, Теофимо пожела да завоюва титлата на Световния Боксов Съвет в лека категория, ако Майки Гарсия реши да я оваканти.

„Знам, че през тази година ще стана световен шампион, не знам какви са конкретните планове на Top Rank и ESPN, не знам дали ще се бия за титлата през юли или декември, но аз съм готов. Ако трябва да се бия с Ломаченко, ще бъда готов, но той трябва да побърза, защото тази година е последната ми в категория до 61, 2 кг, ”каза Лопес пред ESPN Deportes.

„Чух, че Майки Гарсия няма да се върне в лека категория. Готов съм да се бия за титлата на WBC, и ако всичко се развие добре, бихме могли да проведем обединителен двубой с Ломаченко. Това би било много интересна битка. „

3 коментара

  1. Иво февруари 6, 2019 11:10 pm  Отговор

    Абе не знам как ще го пробутат ама ако тресне Кембал за вакантна та титла на wbc ще се искефя.

  2. ludmil февруари 6, 2019 11:14 pm  Отговор

    Няма спор този тип може да удря, но аз винаги съм скептичен към така наречените нокаутьори, защото винаги биват побеждавани, когато се изправят срещу някой „боксьор“

  3. Иво февруари 6, 2019 11:26 pm  Отговор

    За Кембал мисля че има достатъчни умени да се справи. С Лома няма да му се получи обаче защо да не се пробва ако го иска, загуба няма да нарани толкова кариерата му той е млад ще мине в горната кат и ще продължи да се развива.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *