Тайсън Фюри ще вземе £20 млн. за реванша си с Дионтей Уайлдър
Бившият световен шампион в тежка категория (над 90,7 кг) Тайсън Фюри (27-0-1, 19 КО) ще получи най-високия хонорар в кариерата си за предстоящия си реванш срещу шампиона на WBC Дионтай Уайлдър (40-0- 1, 39 КО).Според информация хонорарът на Фюри ще бъде за £20 млн., докато той получи само £7 млн.,за първия двубой. Благодарение на атрактивната първата среща, приходите са се увеличили значително и Уайлдър също ще получи много голяма сума. Като шампион, хонорара му от наградния фонд би трябвало да бъде около 60%, а сумата на Фюри е само около 40-45%. Също така се увеличиха очакванията от продажбата на платени събития (PPV). Сега в лагерите на боксьорите очакват да получат печалба от £50 млн. от продажбите на PPV в САЩ и Великобритания.

Екипите на Фюри и Уайлдър в момента са в заключителния етап на преговорите и вече са успели да се договорят по всички финансови въпроси. Единствената точка по- която все още не са постигнали споразумение, е мястото на реванша. Първоначално беше планирано битката да се проведе на 18 май в Лас Вегас, но от екипа на Фюри искат трима независими съдии заради противоречивия резултат от първата битка. В щата Невада това не е възможно, така че промоутърите се опитват да се договорят битката да се проведе в Ню Йорк в легендарната зала „Медисън Скуеър Гардън“.

Kрайният срок за преговори, определен от Световния Боксов Съвет (WBC), ще изтече утре, така че ако до този момент реванша не бъде официално обявен, битката ще бъде обявена на промоутърски търг.

2 коментара

  1. Пламен февруари 13, 2019 2:24 am  Отговор

    Люис даде коректна прогноза за приходите на тоя мач

  2. ludmil февруари 13, 2019 5:43 am  Отговор

    Какво ли ще каже Еди Хърн:)

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *