Стивън Еспиноза от Шоутайм: Платените събития са необходим инструмент
Изпълнителният директор на „Шоутайм“ Стивън Еспиноза коментира твърдението на промоутърите Оскар Де Ла Оя и Еди Хърн, че излъчването на боксови гала-вечери по системата за платени събития (PPV) е приключило.„Вижте, относно концепцията за PPV, непрекъснато казваме, че това е полезен инструмент, когато имате премиум събитие. Ако имате филе миньон, цените ще бъдат за филе миньон. Няма да получите филе миньон на цената на говеждо месо.

Мисля, че отричането и негативността около PPV се дължи на факта, че мрежите се опитват да накарат хората да платят за събития, които всъщност не са такива.

Не чух твърде много хора да се оплакват, че Уайлдър-Фюри не е премиум събитие, специално събитие, битка за световната битка в тежка категория, международен световен двубой, който заслужава да бъде платено събитие.

Това също ще се случи на 19 януари, когато Мани Пакиао и Ейдриън Брунър, две от най-големите звезди в този спорт, излязат на ринга. Така че тези две битки, плюс Мейуедър-Макгрегър, са единствените платени събития, които сме провели през последните три години.

Така че аз разбирам за какво говорят Еди Хърн и Оскар Де Ла Оя. Това е страхотен маркетингов улов, но в действителност и двамата разчитат на платените събития и са разчитали на тях като неразделна част от техния бизнес в миналото.

Еди от една страна твърди, че платените събития са ужасно нещо и те са изчерпани, но ако погледнем гала-вечерите, които организира във Великобритания, те всъщност са платени събития.

Самият Оскар, докато казва, че боксовите платени събития са изчерпани, едновременно продава платени MMA събития. Така че, реалността е, че платените събития са полезен инструмент. PPV възнаграждава боксьорите за тежките битки и позволява да се провеждат някои срещи, които никога биха се случили без този инструмент. Но платените събития трябва да се използват умерено. „

5 коментара

 1. Иво януари 12, 2019 6:48 pm  Отговор

  Невестулката е права макар че Пакио и Броунар не е филе миньон

 2. Ангел януари 12, 2019 8:34 pm  Отговор

  Кой е третия мач, освен Пакиао – Брунър и Уайлдър – Фюри, който е бил платен? (мислех си за GGG – Канело, но той е предаван от HBO)

 3. Иво януари 12, 2019 8:59 pm  Отговор

  Може би Портър Гарсия но не съм сигурен че беше ппв

 4. ludmil януари 12, 2019 9:06 pm  Отговор

  Е как кое, ховорти за Мейуедър-Макгрегър, Иначе и аз мисля, че тези мачове няма да изчезнат. Знам само ДАНС какво е:)))

 5. Ангел януари 12, 2019 9:37 pm  Отговор

  Не говори за СЛЕД Мейуедър-Макгрегър. Както и да е това не е особено важно, може и да е грешка в превода. По-важното е че секция „Коментари“ изкара около 24 часа и пак се скапа…

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *