Сергей Ковальов обясни защо напускането на Джаксън е било най- правилното решение

На бившият световен шампион Сергей Ковальов (30-2-1, 26 KO) му остава по-малко от седмица да си върне една от титлите. На 25 ноември в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк, Ковальов ще се изправи срещу Вячеслав Шабрански (19-1, 16 KO) за вакантната титла на WBO в лека тежка категория.

След като претърпя загуба от Андре Уорд в техния реванш през юни, Ковальов се раздели с треньора си Джон Дейвид Джаксън. Руският боксьор в момента се подготвя под ръководството на аматьорския спец Аброр Турсанпулатов.

Ковальов признава, че той на практика е тренирал сам и е правил всичко, което си пожелае, докато сега има строг набор от правила с Аброр. И той също така чувства, че има много по-добро ниво на комуникация, защото те говорят един език.

Ковальов искрено вярва, че напускането на Джаксън и наемането на Аброр е бил идеалният ход за бъдещото развитие на кариерата му.

“ Работих здраво преди това. Но сега тренировките ми са напълно различни. Работим на интервали. Ако днес тренирам тежко, то утре всичко ще бъде по-леко, без интензивни натоварвания. Когато работех сам, тренирах всеки ден до изнемогване, като по този начин се влошавах.

Сега работихме върху всичко: сила на удара, тялото ми, моят стил. Сега съм много по-добре. Много съм доволен от сътрудничеството с Аброр. Ние напълно се разбираме. Говорим на същия език. Това е много важно, защото разбирам всичко, което той изисква.

Ако не съм съгласен с нещо, тогава обсъждаме това, и намираме компромис. Аз се чувствам много комфортно с него „, каза Ковальов.

https://i2.wp.com/photo.boxingscene.com/uploads/sergey-kovalev%20(9)_1.jpg?w=598

Уважаеми приятели!

Ако желаете съществуването на сайта да продължи – ПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

(86)

Share

коментараНапишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *