Сергей Ковальов научи името на своя съперник

Световният шампион на WBO в лека тежка категория (до 79,4 кг), руснака Сергей Ковальов (32-2-1, 28 КО) ще направи втората защита на титлата в битка срещу 34-годишният колумбиец Елйдер Алварес (23-0, 11 KO).

В карта участие ще вземе и шампиона на WBA в лека тежка категория Дмитрий Бивол (13-0, 11 KO), като неговия съперник ще бъде обявен впоследствие.

Кога и къде ще се проведе гала- вечерта, все още не е известно; само се знае, че това ще бъде през лятото и ще бъде излъчена от HBO.

Първоначално Ковальов почти се бе разбрал за двубой с американският боксьор Маркъс Браун (21-0, 16 КО), който има проблеми с правосъдието и това доведе до край на преговорите.

Елейдер Алварес е задължителен претендент на шампиона на WBC в лека тежка категория Адонис Стивънсън от ноември 2015 г. (!), но сюреалистичната ситуация с канадеца доведе до факта, че колумбиеца така и получи своя шанс.

Алварес е подписал договор за двубой с Ковальов, защото той не се е разбрал с организаторите на битката Стивънсън Джак поради разминаване във финансиите. Алварес, който е роден в Апартадо, но живее в Монреал, е искал да получи уверението, че ще се срещне с победителя в шампионската битка, но това не се е случило.

https://photo.boxingscene.com/uploads/sergey-kovalev%20(1)_8.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
1 Коментар

  1. Иво април 19, 2018 8:40 am  Отговор

    Интересна битка ще е

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *