СНИМКИ: Уайлдър, Сюлейман, Люис и Сталоун посетиха Белия Дом, където Доналд Тръмп оневини Джак Джонсън
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп подписа указ днес с който оневи Джак Джонсън, първият чернокож световен шампион в тежка категория, който погрешно беше осъден през 1913 г. за транспортиране на бяла жена в американските държавните железници.

https://photo.boxingscene.com/uploads/trump-jack-johnson%20(2).jpgДесетилетия след като Джонсън беше осъден по Закона на Ман, делото му привлече сериозно внимание като груба грешка в правосъдието и символ на расизма в американската съдебна система по онова време.

https://photo.boxingscene.com/uploads/trump-jack-johnson%20(3).jpg

Джонсън беше осъден през 1913 г. за нарушаване на закона на Ман, като е обвинен, че е транспортирал бяла жена в американските държавни железници от един щат в друг „за аморални цели“ . Джонсън е осъден на една година затвор, но той бяга за няколко години от страната, преди да се върне през 1920 г., за излежи присъдата си.

https://photo.boxingscene.com/uploads/trump-jack-johnson%20(3).jpg

Джонсън, властва в тежка категория от 1908 до 1915 г. По- скоро горд, отколкото скромен човек, той през целия си живот предизвиква злостна омраза заради определени предразсъдъци и много чернокожи граждани са били линчувани, след като побеждава „Голямите бели надежди“ Томи Бърнс и Джеймс Дж. Джефрис.

https://photo.boxingscene.com/uploads/trump-jack-johnson%20(4).jpg

На това събитие освен Доналд Тръмп присъстваха Ленъкс Люис, Маурисио Сюлейман, Дионтей Уайлдър и Силвестър Сталоун

https://photo.boxingscene.com/uploads/trump-jack-johnson%20(1).jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров


1 Коментар

  1. Гошо май 25, 2018 2:35 pm  Отговор

    Официално три пъти женен само за бели жени и всичките му известни изневери са с бели жени. Защо ли? Едната я пребива и я вкарва в болница, след време тя се самоубива. Според мен не е човек, който заслужава хвалби. Абсолютен пиар е това. Защо Обама отказа да го оневини? Може би е знаел, че не си струва.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *