Робърт Уитакър: Несправедливо е боец, който не се вмества в тегловата категория да получава шанс да се бие за титла
Шампионът на UFC в средна категория Робърт Уитакър е убеден, че Дарън Тил не заслужава да се бие с шампиона на UFC в полусредна категория Тайрън Уудли. Срещата между двамата ще се проведе на 8 септември на турнира UFC 228 в Далас.“ Това е все едно да победя всички в категория петел и да получа шанс да се бия за титлата, въпреки че не съм успял да се вместя в категорията. Това е несправедливо. Бойците, коитo се вместват в тегловия лимит, не го правят лесно. Не е лесно да се направи необходимото тегло, а после дори трябва да се биете. Трябва да прекараме седмици на диета. Но ние просто сме по- големи професионалсти в това отношение.

Бойците, които се вместват в категорията, се оказват в затруднено положение. Те трябва да плащат сметки, трябва да получат хонорар и имат хиляди фенове, които искат да видят представянето им в октагона. Фенове обикновено управляват този спорт. Така че, когато един боец е запитан дали ще се бие със съперник, който не успява да се вмести в категорията, определено знам какво ще отговори. Нима има избор?

Много е странно, когато бойците не се вместват в категорията и се бият за титла. Мисля, че е необходимо да се затегне наказанието за наднормено тегло, „ каза Уитакър.

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *