Рефера Джак Райс обясни защо е позволил на Тайсън Фюри да продължи
Реферът Джак Райс отново хвърли светлина върху решението си да не прекрарява битката за световната титла на WBC в тежка категория между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри след като британецът се озова на платнището за втори път в 12- тия рунд.

Уайлдър и Фюри постигнаха спорно равенство в събота в „Стъйпълс център“ в Лос Анджелис, Калифорния.Райс беше обвинен от Дионтей Уайлдър, че прекалено много се е забавил с отброяването с което е позволил на Фюри да се възстанови и да доиграе мача.

“ Оценявах състоянието на тези момчета по време на цялата битка и преди 12- тия рунд, те се бяха напълно раздали, размениха си много удари, но нито един от двамата не беше сериозно наранен.

В 12 -тия рунд те бяха много уморени, но без никакви сериозни наранявания. Когато Фюри беше ударен и падна – той падна тежко. Това беше невероятен нокдаун. Веднага две неща ми минаха през главата: първо, винаги отброявай на шампиона до 10 и второто, дай на този боксьор шанс и виж как се чувства. Така че, когато коленичих и започнах да отброявам резултата … не знам дали видяхте това на екрана – но също така се наведох, за да може той да ме вижда и да ме чува как отброявам.

Казах: ‘Три, четири’ – видях гримаса на лицето му, която си личеше по бузите му, очите му и знаех, че е в съзнание. И на 5 той отвори очи, сякаш съм го стреснал. Той ококори очи и се изправи казвайки: ‘Джак, аз съм добре. Добре съм, Джак.’ Попитах го: ‘Искаш ли да продължиш?’ Той отговори:’Да.’ и сложи ръце върху раменете ми. Бутнах ръцете му настрана и му казах да отиде встрани и да се върне при мен, за да ми покаже, че може да продължи. И той го направи.

Задачата на рефера е да се убеди, че боксьорът, който е наранен е в състояние да се защити и да продължи биктата, в противен случай той може сериозно да пострада. Преди избърсвахме ръкавиците на боксьорите и им разрешавахме да продължат битката. След това карахме боксьорите да ходят по права линия, но всеки пиян може да ходи по права линия. Лекарите ни научиха, че е трудно да се скрие, ако сте наранен, когато бъдете накаран да направите няколко крачки в различна посока. Това е, което направих. „

https://photo.boxingscene.com/uploads/wilder-fury-fight%20(19).jpg

Уважаеми приятели!

Ако желаете съществуването на сайта да продължи – ПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *