Промоутърите на Джоузеф Паркър и Хюи Фюри влязоха в тежка словесна конфронтация

Тежка словесна конфронтация избухна между промоутърите на световния шампион на WBO в тежка категория 25 годишния новозеландец Джоузеф Паркър ( 23 – 0, 18 КО ) и задължителния претендент 22 годишния британец Хюи Фюри ( 20 – 0, 10 КО ).

В началото на тази година Duco Events – които представляват Паркър – спечелиха промоутърския търг на WBO, като представиха печеливша оферта от $ 3,000,011. Те надцакаха промоутъра на Фюри, Франк Уорън, който беше предложил 2,8 милиона долара. Разпределението на хонорара трябваше да бъде 60/40 в полза на Паркър – който би заработил около 1,8 милиона долара, докато Фюри щеше да прибере около 1,2 милиона долара.

Битката беше планирана да се проведе миналата събота в Окланд, Нова Зеландия. Но преди две седмици Фюри се оттегли от двубоя заради травма в гърба. Duco осигури заместник в лицето на Разван Кожану, който загуби след единодушно съдийско решение от Паркър.

Уорън отправи няколко тежки обвинения към Duco, като заяви, че в компанията нямат представа какво правят.

По ирония на съдбата, коментарите на Уорън идват във време, когато Duco преминава през вътрешно разделение на компанията между съсобствениците.

“ С тях е кошмарно да се работи. Те са банда аматьори „, каза Уорън пред iFLTV. “ Duco, те са шибани … Цялата информация… Те разгласяха всичко, така трудно може да се работи… Те спечелиха търга. Те дойдоха тук, опитвайки се да ни накарат да организираме двубоя тук … очевидно офертата им беше за много пари и те нямаше да се справят финансово.

Те са обезсърчени, те не искат да се бият с Хюи Фюри, те биха преместили небето и земята, за да не се бият с Хюи, но те трябва да се бият с него. Хюи Фюри е задължителен претендент. Те ще се бият с Хюи Фюри. Това е най-важното нещо. Това, което искам е да организираме битката в най-скоро време, такова е желанието и на Питър Фюри. Искаме титлата. Хюи може да вземе тази титла. Ние искаме да се разберем тази седмица и да организираме този двубой, „ каза Франк Уорън, промоутър на Хюи Фюри.

Двубоят между Паркър и Фюри ще се проведе. WBO нареди на двата лагера да се разберат, но ако те не го направят в рамките на 30 дни ще бъде обявен търг. От екипа на Фюри предоставиха медидинско доказателство, че той е контузен и WBO запази неговата позиция на задължителен претендент.

Промоутъра Дейвид Хигингс от Duco отговори незабавно:

“ Уорън дори не потвърди, че двубоят Паркър – Фюри ще бъде основно събитие, и кога ще се проведе. Той хитруваше и не се съгласи с условията, „ каза Хигинс за Fairfax Media.

“ Затова се стигна до търг, който спечелихме. Франк Уорън изглеждаше като аматьор. Той загуби търга от новозеландска компания… Той се изложи, като кифладжия. Контузията изглеждаше съмнителна и в момента ние се върнахме на изходна позиция. Ние не мислим, че Хюи е много труден съперник. Той е победим и ние изобщо не се притесняваме от него. Ние ще отидем в Англия, ако условията ни устройват. Така че ние отново се намираме в изходна позиция.

Ако Уорън се съгласи с условията, които смятаме, че са честни и справедливи, това ще се случи. Но ако той хитрува отново, дявол да го вземе, ще има нов търг, който вероятно ще спечелим отново и ние ще го принудим да дойде тук или в Самоа или където поискаме … Мога да спрена шоу на Duco дори и в Манчестър. „

=================================================================

Уважаеми приятели!

Ако желаете съществуването на сайта да продължи – ПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
1 Коментар

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *