Президентът на WBC коментира ситуацията с двубоя Уайлдър – Ортиз
Президентът на Световия Бокс Съвет (WBC) Маурисио Сюлейман обясни как се развива ситуацията която двубоя между световен шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър и Луис Ортиз, който даде положителна допинг – проба за два забранени диуретика – хидрохлоротиазид и хлоротиазид.

Екипът на Ортиз твърди, че тези субстанции са част от лекарството на боксьора за високо кръвно налягане, а кубинеца не ги е включил в списъка на приетите вещества при попълване на формуляра за допинг – контрол на Доброволната Антидопингова Агенция (VADA).В момента ръководството на WBC разглежда на въпроса и в същото време не иска да усложнява ситуацията с планираният на 4 ноември двубой на Уайлдър, на когото през последните 16 месеца трети съперник е уловен с допинг.

“ Засега все още не сме взели окончателно решение за двубоя. Въпросът се разглежда. Включително факта, че е налице положителна допинг, която е дал Ортиз през 2014 г. (нандролон), както и факта, че по отношение на съгласието за допинг – контрол, трябва да се отбележат абсолютно всички лекарства, които приемате в момента на регистрация в програмата [ допинг проверка] в момента, когато дойдат да ви вземат кръв или урина … необходимо е да споделите какво приемате „– каза Сюлейман в интервю за ESPN Deportes.

“ В момента чакаме Ортиз да ни отговори на тези въпроси, които му зададохме, но трябва да вземем решение бързо, защото след няколко седмици е планирана битката. В този случай решението по въпроса с Ортиз трябва да бъде взето много по-бързо, защото срещата е планирана (на 4 ноември) и ние сме отговорни пред боксьорите и публиката „.

Сюлейман е съгласен, че програмата “ Чист бокс “ , която въведе неговата организация причини много главоболия в света на бокса, но той е убеден, че в тази борба няма връщане назад, както и че тя е необходима, за да направи бокса чист спорт.

“ Това е сложен процес. Всеки път, когато телефонът звъни, и виждам, че това е доктор (Маргарет) Гудман (от Доброволната Антидопингова Агенция), започвам да се притеснявам. Миналата година ние закрихме Конвенцията с въпроса за допинга на Александър Поветкин, а сега ще започнем тази Конвенция с Ортиз – заяви, Сюлейман, който в момента се намира в Азербайджан за поредната Конвенция на WBC. – Уайлдър се превърна в най-засегнатия боксьор на тази програма в последно време, трима от опонента му дадоха положителни допинг – проби. „Уважаеми приятели!

Ако желаете съществуването на сайта да продължи – ПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил АлександровНапишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *