Президента на WBO: Канело може да се бие за световната титла на организацията в средна категория, ако пожелае това

Световният шампион на WBO в лека средна категория ( до 69, 9 кг ) мексиканската суперзвезда Саул “ Канело “ Алварес ( 48 – 1 – 1, 34 КО) скоро може да получи статут на задължителен претендент за пояса на WBO в средна категория ( до 72, 6 кг ), който държи британеца Били Джо Сондърс (23-0, 12 KO). Това бе обявено от ръководителя на WBO Франциско “ Пако “ Варкарсел. Припомняме, че на 26 ноември Сондърс ще направи първа защита на пояса си срещу руснака Артур Акавов (16-1, 7 КО).

“ Канело е световен шампион в лека средна категория във версията на нашата организация, затова ние може да го направим задължително претендент за титлата в средна категория. Той просто трябва да поиска това от нас и всичко ще бъде направено. Ако той реши да качи категорията и пожелае да се бие за колана, тогава защо не?

Доколкото ми е известно, Сондърс и екипа на Алварес преговарят , „- каза Варкарсел.

kanelo
3 Коментара

  1. Ангел ноември 3, 2016 5:48 pm  Отговор

    Тия организации са си е*али мамата! Кличко получил „специално“ разрешение от WBA… WBO да не останат по назад и те така, а реалните претенденти – да го духат! Грузинеца Автандил ще има да си чака за мач с Били…

  2. ludmil ноември 3, 2016 7:52 pm  Отговор

    Проблемът не е само тази организация. Хорхе Себастниа Хейланд в от 2 години задълижтелен претендент за световната титла на WBC в средна категория:)) И ще има да си чака още :))

  3. Иво ноември 3, 2016 8:55 pm  Отговор

    Канелосега мисли сега схеми да избяга от Андраде е няма такава кучка като него…

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.