Президента на WBC се отказа от идеята за създаването на супер тежка категория

Преди няколко месеца специалистите и феновете бяха стъписани от идеята на президентът на Световния Боксов Съвет ( WBC ) Маурисио Сюлайман за създаването на супер тежка категория за боксьори тежащи над 108 кг. В WBC бяха притеснени от някои мачове в тежка категория, при които има огромна разлика в теглото между двамата боксьори.

След като са обсъдили всичко, Сюлейман счита, че няма начин създаването на супер тежка категория да се случи поради различни причини.

“ Започнахме експериментална програма, и проведохме различни проучвания. През 70-те и 80-те години в тежка категория, са настъпили значителни промени, но след като прегледахме резултатите, открихме, че няма достатъчно боксьори, които да влязат в супер тежка категория.

Ето защо, считам, че тежка категория трябва да остане неприкосновена. Има боеве, където разликата между боксьорите от тази категория е наистина голяма, например Луис Ортиз бе по-тежък от Дионтей Уайлдър за 13 кг, но вярвам, че няма от какво да се притесняваме, “ – каза Маурисио Сюлекман.

https://fightnews.info/img/pages/37398_resize(602-602-4).jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *