Президента на WBC: Канело е виновен, че е ял замърсено месо, а не е употребил допинг

Президентът на Световния Боксов Съвет, Маурисио Сюлейман за пореден път защити мексиканската суперзвезда Саул „Канело“ Алварес (49-1-2, 34 KO), че умишлено не е употребил забранени стимуланти в навечерието на реванша си срещу световния шампион на WBC, WBA, IBF, IBO в средна категория Генади Головкин (37-0-1, 33 КО).

Във вторник Алварес официално обяви, че реванш няма да има – боксьорът трябва първо да бъде изслушан на 18 април на заседание на Атлетическата Комисия на щата Невада по- обинението в употреба на забранени стимуланти. Ако бъде признат за виновен мексиканецът може да бъде наказан за шест месеца или за една година.

“ Всеки спортист е отговорен за онова, което влиза в организма му. И Канело не прави никакво изключение. Канело е виновен, че е ял замърсено месо и е пренебрегнал този факт, но не е справедливо той да бъде обвиняван в употреба на допинг, защото въз основа на доказателствата не го е направил. Да, неговото отношение му е създало врагове и за съжаление тази ситуация е удар върху спорта, но се надяваме, че това е опит, който ще помогне на други спортисти и ще ни помогне да справим в тази трудна ситуация с кленбутерола в спорта и в Мексико, “ Сюлейман.

“ Канело ще бъде изслушван на 18 април, три седмици преди битката с Головкин, но с повдигнатно обвинение от Атлетическата Комисия на щата Невада, това прави почти невъзможно участието му в най-важната битка за годината. Много е тъжен и болезнен начина по- който протича целият процес, и че на 5-ти май няма да се проведе битката, която всеки чака. „

https://photo.boxingscene.com/uploads/canelo-alvarez%20(6)_4.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *