Президента на WBC: Битката Джошуа – Уайлдър трябва да се проведе сега

Президентът на Световния Боксов Съвет Маурисио Сюлейман стиска палци, че ще се проведе обединителен двубой между световния шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO) и шампиона на WBA ( супер ), WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО).

В момента страните водят преговори и се опитват да постигнат споразумение относно хонорарите и мястото на битката. Сюлейман отхвърля всички искания за задължителна защита на титлата от Уайлдър, за да може да преговаря с Джошуа.

“ Това трябва да се случи. Това няма да може да се случи, само ако някой от тях загуби колана си, преди да се срещнат. Тези боксьори са много популярни и не забравяйте, че тежка категория е олицетворение на този спорт. Те върнаха интересът към тази категория и двамата са непобедими шампиони. Те трябва да се срещнат сега, когато хората ще го оценят повече, „ каза Сюлейман.

“ Лично бих предпочел тази битка да е в Обединеното кралство, защото боксът е невероятно популярен там. Е, ако двубоят се проведе в Съединените Американски Щати, тогава не бих искал той да бъде в някое от казината в Лас Вегас, тъй като в тях се събират само по 20 000 зрители. Битката може да се проведе на стадион в Далас, Ню Йорк или Лос Анджелис или да се проведе в друга страна, както направи Али в Заир и Манила.

Разбира се, аз трябва да бъда на страната нашия шампион Уайлдър, защото предаността е несравнимо качество. Джошуа също е добър боксьор, но когато удари гонгът, няма да има повече любимци. Обединението на титлите е необходимо на бокса. Каним боксовата общност да направи това, но всяка организация остава независима, с нейните правила и политика. Все още не сме стигнали до общо мнение кой е най-добрият боксьор в тежка категория. Това е добра възможност да дадем на феновете онова, което искат от нас. „

https://photo.boxingscene.com/uploads/wilder-joshua-1.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *