Оскар Де Ла Оя: Канело е пример за това какъв искаме да бъде нашия спорт

Промоутърът на мексиканската суперзвезда Саул “ Канело “ Алварес (49-1-2, 34 KO) , Оскар Де Ла Оя се обърна към боксовата общност да съди справедливо неговия боксьор, без да се поддава на емоции и спекулации.

Миналия месец Канело даде две положителни допинг – проби за наличието на забраненото вещество кленбутерол, а онзи ден боксьора проведе пресконференция, на която официално се оттегли от реванша срещу световният шампион на WBA ( супер ), WBC, IBF и IBO в средна категория Генадий Головкин, който беше насрочен за 5 май в “ Т- Мобиле Арена “ в Лас Вегас, Невада.

“ Знам, че заради събитията от последните седмици възникнаха много въпроси и слухове, затова днес бих искал да говоря за Канело за това колко е различен от повечето боксьори, които съм виждал през последните 25 години в този бизнес. Мога да ви уверя, че на ринга и извън него Канело винаги е бил пример за професионализъм и отговорност, което често се пренебрегва в този спорт, “ – каза Де Ла Оя.

“ Познавам Канело от тийнейджър. Дори тогава той работеше усилено, показвайки голямо уважение към спорта. С течение на годините, докато някои от неговите връстници се държаха откровено глупаво и без отношение към спорта, Канело постоянно показваше, че е един истински джентълмен, като постигна това положение в което се намира само заради отдадеността и упоритата работа. Просто казано, той е пример за това какъв искаме да видим нашия спорт.

Сигурен съм, че моето описание на Канело съвпада с онова, което виждате през всичките тези години. Искрено се надявам, че заради безупречната му репутация на чист спортист, без нито една положителна допинг – проба от 90 проверки в 52 мача на професионалния ринг ще го съдите справедливо, „ – заключи промотора

https://photo.boxingscene.com/uploads/canelo-de-la-hoya_5.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *