Орландо Крус: Искам да вдъхновя гей общността, като стана световен шампион

35 годишния пуерторикански претендент Орландо Крус ( 25 – 4 – 1, 13 КО ) е решен да влезе в боксовата история като първият гей световен шампион. Крус ще се изправи срещу 27 годишния британец Тери Фланеган ( 31 – 0, 12 КО ), който държи световната титла на WBO в лека категория. Двубоят между двамата ще проведе тази събота на Motorpoint Arena в Кардиф, Уелс.

Крус се опита да покори световния връх през 2013 г, но тогава загуби от коравия мексиканец Орландо Салидо в мач за вакантната световна титла на WBO в категория перо.

“ Тери Фланаган е истински световен шампион и ще даде всичко от себе си, за да защити титлата си.- “ каза Крус. “ Въпреки това, аз съм подготвен добре и съм готов за победа и да бъде коронясан като новия световен шампион. Искам да вдъхновя гей общността, като стана световен шампион в събота.

Тери е голям шампион и изключително земен човек. По-важното е, че уважава начина ми на живот и моят избор. Той вижда в мен човекът, който ще се боксира с него. Всички са много благоразположени към мен откакто обявих публично, че съм гей преди три години. Имам подкрепата на моето семейство, приятелите и феновете.

Когато гледам моята история, това ме кара да се надявам, че повече хора ще бъдат вдъхновени да се разкрият. Точно сега аз съм изцяло концентриран върху предстоящия ми голям двубой в събота и върху завоюването на световната титла на WBO в лека категория.

Аз чувствам любовта на британския народ, от както пристигнах тук в понеделник. Всички са много гостоприемни към мен и аз не изпитвам нищо друго освен уважение към хората. Аз съм много щастлив да бъда тук в Кардиф и да се бия за друга световна титла . „

orlando1

===================================================================

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, и подкрепете съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров




Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.