Нейтън Клевърли: Сергей Ковальов ще принуди Андре Уорд да се отбранява и ще го победи по- точки

Световният “ редовен “ шампион на WBA в лека тежка категория ( до 79, 4 кг ) 29 годишния британец Нейтън Клевърли ( 30 – 3, 15 КО ) заяви, че шампиона на WBA (супер) / WBO / IBF в лека тежка категория 33 годишният руснак Сергей Ковальов ( 30 – 0 – 1, 26 КО ) ще победи в предстоящия си двубой 32 годишният американец Андре Уорд ( 30 – 0, 15 КО ), който ще се проведе на 19 ноември в Лас Вегас. Припомняме, че именно срещу Клевърли, Ковальов завоюва първия си пояс на WBA през август 2013 г, когато нокаутира уелсеца.

“ Това ще бъде страхотен двубой, защото тук можем да видим контраста на стилове. От една страна – Уорд с уменията си, а от друга – Ковальов, с неговата ударна мощ. Това ще бъде един много интересен двубой.

Срещата ще бъде равностойна и ще премине през цялата дистанция, но аз залагам на Ковальов. Разбирам защо хората очакват Уорд да победи. Но аз съм бил на един ринг с Ковальов – той работи добре от дистанция, той има дълги ръце и въобще той е изключително здрав физически. Лека тежка категория е естествената му среда, докато Уорд е боксирал само в супер средна категория. Ковальов постоянно играе спаринги с момчета от полутежка и тежка категория. Той притежава достатъчно ударна мощ, за да свали Уорд на платнището. Ковальов ще взима рунд след рунд, това ще се дължи на факта, че той ще започне да оказва натиск върху Уорд и ще го принуди да се отбранява. Мисля, че той ще спечели срещата.

Нямам нищо против да проведа втори двубой с Ковальов. Хората ще си помислят, че съм луд, че искам реванш. Но аз съм боксьор. И аз обичам да поемам рискове. Ако ми предложат мач с Ковальов, ще се бия. Последният път, приех срещата твърде рано, сега ще имам много време, „- каза Клеверли.

kov-ward-kickoff-faceoff

=====================================================================

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, и подкрепете съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
3 Коментара

 1. Иво ноември 16, 2016 9:59 pm  Отговор

  Аз не виждам как Ковальов ще бие по точки Уорд не пуска много удари дано вкара занданката и да го нокаутира 🙂

 2. ludmil ноември 16, 2016 10:04 pm  Отговор

  Е аз мисля, че Ковалцов има отличен боксь, щом би БХоп може да победи и Уорд

 3. Иво ноември 16, 2016 10:13 pm  Отговор

  Добър е няма спор но аз в спорта като цяло като трябва да избирам кой ще победи залагам на отбора или човека с по-добра защита.
  Иначе много ще се радвам Ковальов ако го нокаутира твърдо съм за руснака искам даже с занданката 🙂 да има и българска следа хахаха

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.