Мурат Гасиев не търси оправдания, похвали Александър Усик

Украинецът Александър Усик влезе в историята, след като победи руснака Мурат Гасиев с единодушно съдийско решение и стана първият боксьор, който завоюва трофея „Мохамед Али“ и четирите световни титли в полутежка категория.

Двамата се срещнаха пред 24 000 зрители в Олимпийския спортен комплекс в Москва, Русия, но Усик беше онзи, който имаше преимущество на ринга.

Гасиев пласира тежки удари в тялото в началото на битката, но започна да се уморява и украинецът напълно доминира в късните рундове.

Усик обеща преди финала „хубава битка“ и той, наистина демонстрира уменията си, което го утвърди сред най-добрите боксьори в света.

“ Усик направи невероятна битка и мисля, че в момента той е най- добрият боксьор без значение от тегловата категория и заслужено завоюва трофея“ Мохамед Али „, каза Кале Зауренланд, един от основателите на турнира.

Съдиите дадоха победата с резултат 120-108, 119-109 и 119-109 на Усик, който е роден на същата дата като Али – 17 януари.

“ Москва 2018! Бум! Татенцето е в сградата. Да спечелиш всичките четири титли и трофея „Мохамед Али“, е сбъдната мечта. Не е тайна, че Али е моят идол. Затова за мен това е голяма чест. Не, не съм суперзвезда, звездите са в небето. Аз съм просто обикновен човек, който върши нещо много добре. Много благодаря на моя екип, който ми помогна да се подготвя за тази битка. Това е наша обща победа! „, каза Усик.

Александър Усик и Мурат Гасиев се прегърнаха топло след битката с широки усмивки на лицата си.

“ Усик бе моят най-труден противник в професионалната ми кариера. Направих всичко, което беше по- силите ми, но днес беше неговият ден. Той беше фаворит и го доказа на ринга. Тази битка беше много добро преживяване за мен, „
каза Гасиев.

https://i2.wp.com/photo.boxingscene.com/uploads/usyk-wbss.jpg?w=598&ssl=1
Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

(193)

Share

коментара
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *