Мурат Гасиев: Вие не може да разчитате само на ударната мощ в бокса, така няма да стигнете далеч

Задължителния претендент за световната титла на IBF в полутежка категория руснака Мурат Гасиев (23-0, 17 КО) счита себе си за разностранен боксьор и не споделя мнението на хората, които виждат в него само примитивен нокаутьор, оповаващ се само на физическата си сила.

“ Не съм съгласен с тези, които смятат, че най-важното мое оръжие е ударната мощ. Вие не може да разчитате само на силата в бокса, така няма да стигнете далеч. На практика в нашата категория всеки удар може да е нокаутиращ. Но ми се струва, че аз имам някои качества, освен удара, които са важни за един боксьор. „

“ Ще спомена едно от тях: Опитвам се да се уча, опитвам се да разбера и да взема най- доброто, които забележа в съперника си или в спаринг партньорите си. Повярвайте ми, намирайки се в една и съща зала с Лебедев, ( Сергей ) Ковальов, ( Генадий ) Головкин, ( Дионтей ) Уайлдър, ( Владимир ) Кличко, не може да не остави нещо полезно във вас. Така че, аз съм сигурен, че през това време научих много и се опитвам да докажа това. „- каза Гасиев в интервю за “ Р-Спорт “ .

Припомняме, че на 3 декември в Москва Гасиев ще се срещне със световния шампион на WBA/IBF в полутежка категория Денис Лебедев (29-2, 22 КО).

gasiev

======================================================================

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, и подкрепете съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.