Мурат Гасиев: Александър Усик е считан в Русия за свой, като Ломаченко и Головкин
Световния шампион на WBC и WBO в полутежка категория ( до 90, 7 кг ) украинеца Александър Усик (14-0, 11 КО) е добре познат в Русия, където го обичат и го считат за свой, като Василий Ломаченко и Генадий Головкин. Това е мнението на неговия съперник в турнира Световни Боксови Суперсерии, шампиона на IBF и WBA Мурат Гасиев (26-0, 19 КО), който счита, че затова не е много подходящо, да се говори за участие на територията на съперника.

“ Между другото, мисля, че феновете на „Олимпийския стадион“ на Усик ще бъдат не по- малко от моите… Аз знам, че предстоящата битка е най-важната в живота ми, защото тя е кулминационната точка в моята кариера. Битката за титлата на абсолютен световен шампион е моята мечта, и сега до нейното осъществяване остава един месец и една битка, „ каза Гасиев.Фактът, че битката ще се проведе в Москва (Русия), според Мурат Гасиев има своите предимства и недостатъци. Сред недостатъците, той счита недоволството на феновете, че е несправедливо битката да се проведе в страната на един от финалистите.

“ Разбира се, че това са пълна глупости. Първо, ние сме професионали спортисти и трябва да сме готови да се бием, където ни кажат организаторите. Ако организаторите бяха решили, че е необходимо битката да се проведе в Киев, Берлин или на Луната, щях да бъда готов да отида там. Сигурен съм, че Усик ще отговори по същия начин. На второ място, наистина не ми харесва, че някои се опитват да превърнат нашата битка в политическо мероприятие. Ние сме спортисти, не политици, „ каза боксьорът.

Според Гасиев, всичко, което е необходимо, е „да разберем кой от нас е по-добрият боксьор и после да се здрависаме. “

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил АлександровНапишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *