Мениджъра на Уайлдър критикува Хърн заради „измамата“ с битката срещу Джошуа
Шели Финкел, ко-мениджър на световния шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър, изрази недоволството си от действията на промоутъра Еди Хърн, който представлява интересите на шампиона IBF, IBO, WBO и WBA ( супер ) Антъни Джошуа.

Двете страни преговаряха в продължение на няколко месеца за организирането на двубой през есента.Преди няколко седмици преговорите приключиха – и сега изглежда, че Джошуа ще се изправи срещу задължителния претендент на WBA Александър Поветкин на 22 септември на „Уембли“ в Лондон, Англия.

Според Хърн, Финкел и Уайлдър се ослушват, за да подпишат договора. Но Финкел твърди, Хърн и Джошуа не са имали никакво намерение да сключат сделка за битка с Уайлдър през есента.

“ Това беше пълна измама. Те въобще нямаха никакво намерение да се бият с Дионтей. Така да бъде, но просто да бяха казали да не си губим времето и да не се бяха опитвали да изкарат Дионтей да изглежда като човек, който избягва битката или нещо подобно. Просто да бяха казали, че искат да се бият с Поветкин и че няма да се бият с никой друг, докато не се срещнат с него. Еди Хърн призна, че това е голяма измама. Той имаше договор за две срещи на „Уембли“ , „ каза Финкел.

“ Те увеличиха сумата от $12 млн. на $15 млн., и казаха, че ще се бият с нас, а в договора ще бъде включена клауза за реванш. Съгласихме се и изпратихме договора, след което го върнахме, защото не бе посочена нито датата, нито мястото, а в клаузата за реванша беше написано, че ако Джошуа загуби, тогава трябва отново да се бием, но ако Джошуа спечели – тогава няма да има втора битка.

Затова изпратих писмо до Хърн с молба да изясни кога и къде ще се проведе срещата, той не го направи, отговаряйки: ‘ Ще посоча датата ‘ , и го информирах, че ще получи договора до петък. Искахме да сме сигурни, че няма да пропуснем нищо друго.

Никога не са казвали, че WBA ги натиска. Ако искаха да сключат сделка, щяха да го направят, а Хърн каза: ‘ Хей, Шели, не мога да чакам до петък, защото имам нужда от договора в понеделник, иначе ще бъдем лишени от титлата на WBA. ‘ Затова той помоли Хилберто Мендоса да изпрати писмото, в което казват: ‘ Трябва да ни дадете отговор до утре. ‘ Много смешно, в неделя му изпратих писмо, а след 12 часа дойде отговорът от Мендоса. Съвпадение?

Еди Хърн не каза: ‘ Шели, имаме само един ден, ако наистина искате битката, изпрати договора. ‘ Той нямаше топки, за да го каже направо. Той можеше да каже, че прави най- доброто за Антъни Джошуа и предлага битката с Уайлдър да се проведе на 13 април на „Уембли“ . Нямаше да се съгласим и бихме изложили нашите условия. „

https://photo.boxingscene.com/uploads/joshua-wilder.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил АлександровНапишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *