Маурисио Сюлейман: WBC ще санкционира елиминаторен двубой между Уайт и Ортиз
Президентът на Световния Боксов Съвет Маурисио Сюлайман би се радвал организацията му да санкционира евентуален елиминаторен двубой в тежка категория между Дилиън Уайт и Луис Ортиз.

Двамата боксьори се предизвикват повече от седмица.Уайт планира да се върне на ринга на 22 декември в Обединеното кралство – и той заяви, че е готов да се изправи срещу Ортиз на тази дата. Кубинецът прие условието.

“ Бихме се радвали да санкционираме елиминаторен двубой Уайт-Ортиз, а победителят би станал втори задължителен претендент, тъй като това право заслужи Доминик Бризийл.

Искрено вярвам, че Дилиън Уайт заслужено заема първа позиция в ранглистата, но Бризийл стана задължителен претендент при определени обстоятелства, които се случиха миналата годинa, и ето крайният резултат.

Всъщност, Уайт не е съгласен с факта, че WBC счита Бризийл за задължителен претендент и настоява този статут да му бъде отнето. Ще разгледаме жалбата му през следващите две-три седмици. Сега вниманието ни е насочено към битката между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри, а след това ще се опитаме да организираме обединителен двубой с Антъни Джошуа, „ каза Сюлейман.

https://photo.boxingscene.com/uploads/whyte-ortiz.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *