Мануел Чар може да запази титлата си
Въпреки положителната си допинг-проба Мануел Чар (31-4, 17 KO) може да запази „редовния“ колан на Световната Боксова Асоциация (WBA) в тежка категория. Според германското списание „Шпигел“ това може да се случи заради процедурни грешки.

Чар даде положителна допинг-проба през август, което доведе до отмяна на битката му срещу Фрес Окендо насрочена за 29 септември в Кьолн. WBA трябваше бързо да вземе решение, с което да лиши Чар от титлата.Това обаче не се случи и е напълно възможно такова решение да не бъде взето изобщо. Лабораторията, изследвала пробите на Чар е допуснала грешка.

„Б“ – пробата на Чар е била отворена без присъствието на боксьора или някой от неговите адвокати, което е в нарушание на допинг процедурите. В миналото подобни случаи доведоха до отмяна на резултатите и липса на глоби.

Чар спечели „редовната“ титла на Световната Боксова Асоциация през ноември миналата година, побеждавайки Александър Устинов с единодушно съдийско решение. Все още не е известно какво ще направи WBA в тази ситуация.

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

2 коментара

  1. Иво ноември 8, 2018 9:47 pm  Отговор

    Милър и Дино уж ще се бият за тази титла хахаха то WBA толкова титли имат че не могат да ги следят

  2. Митко ноември 9, 2018 12:00 am  Отговор

    Пулев го чух някъде във интервю да твърди че може да се бие за тая титла и се изненадах защото мислех че Милър и онзи Дино ще се бият за нея. Ако не му я вземат значи да очакваме бой Пулев и Чар. Той Чар беше и във публиката във България срещу Фюри.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *