Мануел Чар ще запази „редовната“ си титла на WBA

Въпреки положителната си допинг-проба Мануел Чар (31-4, 17 KO), изглежда ще запази „редовния“ колан на Световната Боксова Асоциация (WBA) в тежка категория.

Чар даде положителна допинг-проба през август, което доведе до отмяна на битката му срещу Фрес Окендо насрочена за 29 септември в Кьолн.

Очакваше се WBA бързо да вземе решение и да лиши Чар от титлата. Това обаче не се случи, тъй като се оказа, че лабораторията, изследвала пробите на Чар е допуснала бюрократична грешка.

„Б“ – пробата на Чар е била отворена без присъствието на боксьора или някой от неговите адвокати, което е в нарушание с допинг-процедурите.

Сега изглежда, че Мануел Чар ще остане шампион и дори няма да понесе никакво финансово наказание. За да може най-накрая да убеди всички в правотата си, Чар публикува в социалната мрежа писмо изпратено му на 6 ноември от VADA в което се казва, че в урината на боксьора не са открити никакви забранени препарати.

Чар обяви, че скоро ще започне подготовката за следващата си битка. Може би все пак той ще проведе двубой със задължителен претендент от Пуерто Рико, Фрес Окендо.

Мануел Чар не се е боксирал ноември 2017 г., когато победи Александър Устинов и завоюва вакантната „редовна“ титла на WBA в тежка категория.

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

(137)

Share

коментара
1 Коментар

  1. Ivo ноември 13, 2018 1:01 pm  Отговор

    Чудна работа, имъкна се Чар на косъм. Аз си помисих сега е момента на Кубрат да се бие с него, нали беше на галата в София и погледнах ранглистата на WBA ами Пулев го няма там въобще. Всъщност Кобрата присъства само в тази на IBF, чудя се кой ги прави тези ранглисти. Уайт например е под номер 1 в тези на WBO и WBC, и 4 в тази на WBA, само в IBF го няма защото отказа мач с Пулев. Пълна пародия ми се виждат тези ранглисти, всеки си реди нещата както им е удобно!

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *