Майкъл Конлън: Ще бъде срамно, ако бокса бъде изваден от Олимпийските игри през 2020 г.

Ирландският боксьор Майкъл Конлан е известен не само като бронзов медалист от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., но и заради красноречивия си жест, който отправи към служителите на АИБА на Олимпийските игри в Рио Де Жанейро през 2016 г. Той не се поколеба да покаже средни пръсти на арбитрите, когато чу решението им, заради което сложи началото на прехода му от аматьорския бокс в професионалния бокс.

Конлън знае какъв безпорядък цари в ръководството на Международната Аматьорска Боксова Асоциация и изрази недоволството си от възможното изключване на бокса от програмата на Олимпийските игри през 2020 г в Токио, Япония.

“ Според мен, изключването на бокса от програмата на Олимпийските игри ще бъде срамно.

Имах уникално преживяване на Олимпийските игри. Особено в Лондон, където спечелих бронза. Това даде тласък на моята аматьорска и професионална кариера. Двете седмици, които прекарвате в Олимпийското селище, са сюрреалистични. Всеки ден виждате звезди като Серина Уилямс и Роджър Федерер, сякаш това е нещо нормално. Това е уникално преживяване, сбъдната мечта, „ каза Конлън.

“ В аматьорските спортове има толкова много лоши съдийски решения, особено в бокса, защото те също се контролират от аматьори. Несправедливото съдийство се случва редовно на голямата сцена. Всяко човек започнал да се боксира, мечтае да стане олимпийски шампион. Младите боксьори заслужават да изпитат чувството да участват на Олимпийски игри, и ако тази възможност им бъде отнета ще бъде много тъжно.

При аматьорите спечелих всичко, което можех, освен златото от Олимпиада. Спечелих бронз. Аз бях световен шампион, европейски шампион и шампион на Британската общност. Всичко, което ми липсва, е златен медал от Олимпийските игри.

Винаги ще бъда олимпиец. Само 0.002% от спортистите участват на Олимпиада, аз го направих два пъти и спечелих бронзов медал. Мога да се гордея до края на живота си, че съм участвал на Олимпийски игри. „

https://i0.wp.com/1284474717.rsc.cdn77.org/wp-content/uploads/2018/12/conlan-finger.jpg?w=598&ssl=1

Уважаеми приятели!

Ако желаете съществуването на сайта да продължи – ПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

(28)

Share

коментара
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *