Луис Ортис победи в жалък двубой Малик Скот

Преди малко в Монте Карло, Монако кубинеца Луис Ортис (26-0, 21KO) постигна три нокдауна, но беше принуден да изиграе пълните 12 рунда срещу американеца Малик Скот (38-3-1, 13KO) в изключително грозен двубой. Това беше първи мач за Ортис под банера на Matchroom Sport. Резултата бе 120-105, 120-106 и 119-106.

Луис Ортис започна срещата агресивно, но Малик Скот използваше краката си залагайки на постоянно движение, за да стои на дистанция от опасния кубинец. Ортис пласира единствените удари, докато Скот просто не искаше да влиза в каквато и да е размяна. В един момент рефера привика Скот при себе си и му направи забележка, че това е боксов мач, а не балет. В края на рунда Ортис най- послед пласира един – два точни удара.

Втория рунд протече по абсолютно същия начин. кубинеца вървеше напред, а Скот бягаше наляво и надясно по- ринга. Ортис най- после пласира комбинация от два удара, докато американеца просто искаше да продължи да бяга.

В четвъртия рунд Ортис най- после свали Скот в нокдаун, който всъщност можеше да спре мъката на всички включително на публиката край ринга и на феновете гледащи мача по телевизията, ако рефера беше малко по- съобразителен и вместо да дава време на Малик да си почива, броейки изключително бавно, си беше направил труда да спре мача.

В петия рунд Скот се опита да прилъже Ортис, но отново беше свален в нокдаун. Но този път всичко беше в рамките на правилата. В седмия рунд Скот най- после разклати Ортис, но това се случи след като го удари с главата си. “ Кинг Конг “ обаче бързо се окопити и пое нещата под контрол.

В осмия рунд Скот пласира няколко удара на контра, които обаче имаха ефект върху Ортис, колкото комар върху слон. Ортис свали американеца за трети път след удар в тялото. Който обаче отново се изправи на крака и продължи любимото си занимание в срещата, да се движи по ринга, за да освежи главата си. В заключителните три рунда скуката и дрямката започнаха да налягат всички, включително и Ортис, на когото му омръзна да преследва подскачащия като заек Скот.

luis

======================================================================

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, и подкрепете съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
2 Коментара

  1. Иво ноември 13, 2016 1:05 am  Отговор

    Да и аз това си мислех че рефера трябваше да ни лиши от мъката 🙂

  2. Васил ноември 13, 2016 1:25 am  Отговор

    незнам Ортиз подцени ли го или годинките вече са му много,но накрая нямаше въздух да атакува за нокаут.Поне падна маската му на страховит нокаутйор,дано в другите му мачове се стегне,защото с тази игра Джошуа ще го прегази лошо.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.