Луис Ортиз: Никога не бих компроментирал кариерата си, използвайки забранени стимуланти

Непобеденият кубински боксьор Луис Ортиз категорично отрече обвиненията, че умишлено е употребил забранени стимуланти. “ Кинг Конг “ твърди, че никога не би компрометирал кариерата си, като употреби допинг, за да увеличи издръжливостта или силата си.

В момента Ортиз се подготвя за предстоящият си двубой срещу световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър, който ще се проведе на 3 март в “ Барклис Център “ в Бруклин, Ню Йорк.

Първоначално двамата трябваше да се бият през ноември миналата година, но кубинеца даде положителна допинг – проба и срещата беше отменена.

“ Много хора, които ме познават и вярват в мен, знаят, че никога няма да компрометирам кариерата си, залогът за мен е твърде голям: семейството ми, децата ми и възможността да ги подсигуря. Вземах това лекарство от две години. Грешката е, че не бях посочил това лекарство в документите.

Просто не знаех, че това лекарство ще ми създаде толкова много проблеми. Приемах това лекарство за понижаване на кръвното налягане и не знаех, че това е маскировъчно вещество. Пия по два галона вода на ден и често ходя до тоалетната. Дозата, намерена в организма ми, е незначителна, за да прикрие нeщо. Ако знаех, че веществото е било забранено, бих казал на моя треньор и лекар за това.

Аз съм боксьор от тежка категория и нямам нужда да правя килограми. Защо трябва да приемам лекарство, което е диуретик? Не е необходимо да го правя. Просто не знаех, че е забранено. Изглежда, че не беше писано срещата с Уайлдър да се проведе миналата година, съдбата беше определила, че битката трябва да бъде отложена. Сега няма извинения, “ – каза Ортиз.

https://i1.wp.com/photo.boxingscene.com/uploads/luis-ortiz%20(5)_1.jpg?w=598

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

(107)

Share

коментара
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *