Лиото Мачида: Трябва да продължаваш да вярваш, да се трудиш здраво и да не се отказваш от препятствията пред теб

lioto

Тази седмица, бившият шампион на UFC в лекатежка категория бразилската легенда Лиота Мачида ( 22 – 7 ММА ) беше наказан за 18 месеца от USADA заради положителна допинг – проба.

Самият Мачида призна, че е използвал хранителна добавка, която съдържа забранена субстанция, но “ Драконът “ твърди, че не е знаел, че веществото присъства в списъка със забранени вещества от USADA.

“ Получих наказание от USADA, което приех с високо вдигната глава, въпреки че аз не съм съгласен с него.
Аз никога не съм имал никакъв проблем през цялата ми кариера и винаги съм си сътрудничал с USADA. Надявах се, че фактът, че аз спонтанно си признам за веществото, което съм погълнал ще бъде взет под внимание. Винаги съм бил честен и открит човек, нещо, което научих, още от най-ранна възраст от баща ми Йошизо.

Добавката, която взех, 7-кето, се продава навсякъде, които доказва факта, че не съм я изпозлвал за подобряване на представянето си. Както казах и преди, аз я взех за понижаване на нивото на стрес, появил се в следствие на две загуби и че не се бях бил известно време. По никакъв начин не съм си представял, че веществото може да бъде забранено от USADA.

Информацията изпращана към спортистите е недостатъчна. Пълният списък на всички забранени добавки, най- лесния начин е да се чете, аз получих само чрез текстово съобщение, същата седмицата, в деня на моето отстраняване. Предишните формати не са ясни. Задълженията на една институция, включва не само развитието на чист спорт и самото наказание, но и самото образование.

За съжаление USADA не видя моята честност, която винаги е бил моят приоритет. Смятам, че ако бях изслушан от атлетическата комисията това щеше да доведе до различен резултат.

Аз ще продължз живота си както досега, чрез учението на баща ми, обобщено от японската поговорка NASEBA Naru, което означава, “ Когато има воля, има и начин. “ Всеки път, когато баща ми е бил изправен пред трудна ситуация и е питал дядо ми за това как да я преодолее, отговорът винаги е бил един и същ: трябва да продължаваш да вярваш, да се трудиш здраво и да не се отказваш от препятствията пред теб. „

lioto

====================================================================

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, и подкрепете съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.