Ленъкс Люис: Джошуа и Хърн изпуснаха контрола върху тежка категория
Според Ленъкс Люис световния шампион на WBA (супер), WBO, IBF и IBO в тежка категория Антъни Джошуа и неговият промоутър Еди Хърн са дърпали конците в преговорите за битка с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър, но след техния провал и изклютелната среща, която проведоха Уайлдър и Тайсън Фюри, двамата са се превърнали в основните играчи в дивизията.„Еди Хърн и Антъни Джошуа изпуснаха възможността да запазят пълния контрол върху дивизията и големите пари, като позволиха на Тайсън Фюри да се бие с Дионтей Уайлдър в задния му двор.

Сега Хърн и Джошуа правят всичко възможно, за да организират битка с Уайлдър в момент, когато интереса на Уайлдър и Фюри към техния реванш е много по- голям, защото те знаят, че втората битка може да се окаже изключително доходносна за тях. Не можете да кажете на един човек, че не струва нищо, а когато той вдигне цената си, да го обвините, че не иска да се бие с вас.

Интереса на публиката към реванша между Уайлдър и Фюри и парите, които втората битка може да генерира някъде около $60- $90 млн., поставя Джошуа в изчаквателна позиция за среща с победителя от реванша. А победителят ще бъде в състояние да договори за битката с Джошуа по- високо процентно разпределение на наградния фонд. Което би било повече от онова, което Джошуа и Хърн някога биха имали намерение да предложат.“

15 коментара

 1. Иво февруари 2, 2019 5:06 am  Отговор

  Ленъкс всеки ден чиластри Хърн хаха

 2. Пламен февруари 2, 2019 9:52 am  Отговор

  Но е абсолютна истина, което казва. Джошуа е много добър и атрактивен боксьор, Люис го подкрепяше.Но започвайки да се държи, като примадона нещата се промениха

 3. Дидо февруари 2, 2019 10:41 am  Отговор

  Включително и като заяви, че ще се бие още утре ако му предложат 50 милиина. И когато те му предложиха дори 80 с реванша, той се направи на луд.

 4. Митко февруари 2, 2019 2:04 pm  Отговор

  Много истина има във думите на Луис, но не съм съгласен че ще генерират толкова много приходи мача им.

 5. Иво февруари 2, 2019 2:12 pm  Отговор

  Според мен ще ги ударят парите за които говори ще напълнят залата билетите ще са по скъпи и ппв повече.

 6. Пламен февруари 2, 2019 3:04 pm  Отговор

  Тавана на прогнозата на Люис може и да не успеят да стигнат, но 60 млн. трябва да ги генерират. Само от ППВ се очакват над 500 000 гледания, това са 40млн, отделно тв права, билети, реклама..

 7. Митко февруари 2, 2019 3:36 pm  Отговор

  Дали Хърн ще си държи на обещанието от преди да удвои най големия хонорар на Уайлдър за битка със Джошуа след тоя мач хахах. Те със цигането ще делят вероятно 55 на 45 във полза на Уайлдър

 8. Пламен февруари 2, 2019 4:15 pm  Отговор

  Победата на Уайлдър над Фюри съвсем не е сигурна, мача е 50/50, но ако успее да го нокаутира, просто нещата ще са други, Мачруум едва ли ще са едноличен организатор на мача, а Уайлдър ще държи на равно разпределение

 9. Пламен февруари 2, 2019 4:21 pm  Отговор

  Общо взето разковничето за Уайлдър е Фюри и трябва да му е безкрайно признателен, а за Хърн е бананова обелка под крака

 10. Иво февруари 2, 2019 4:53 pm  Отговор

  Хърн каза победителя ще дели с Джошуа 50 на 50
  Аз очаквам да се бие с загубилият хахха

  • Пламен февруари 2, 2019 10:40 pm  Отговор

   С победителя има много повече логика, повече пари, интерес и най-важното – статута за абсолютен шампион. Който и да загуби, ще бъде еднакво опасен, както ще бъде и победителя и двамата са много добри по различен начин. Т.е. аз очаквам да се разберат с победителя за мач с двустранен реванш

 11. Ангел февруари 2, 2019 6:36 pm  Отговор

  Смятат да е Май, а това е месеца на Канело. Боят му е насрочен вече, а телевизиите никога не слагат две PPV-та в един и същи месец. Може да опитат на втората дата която обмислят – 27 април. Аз лично смятам, че това ще е по-добрият вариант – да се бият преди Канело.

  • Иво февруари 3, 2019 1:14 pm  Отговор

   Канело не е ппв и Джошуа не е ппв 🙂 ДАЗН е стрим по нета гледаш го за 10 долара на месец това е и Канело и Джошуа ще се бият там.
   На мен малко не ми е ясно кой в САЩ ще го гледа Джошуа и как ще се популизира там по тоя стрийм PBC ЕСПН правят между 2-3м. аз на ДАЗН до сега не съм видял но едва ли са и на половината.

 12. Ангел февруари 2, 2019 6:59 pm  Отговор

  Впрочем докато търсех информация за Фюри се натъкнах на две неща
  1) Че някакъв „журналист“ казва че се обсъждат две места – Барклейс Център в Ню Йорк и MGM Grand във Вегас. Тоя сигурно е луд, кой се бие в MGM след откриването на T-Mobile Arena? Никой!
  2) Второто, по-важно е че Груувс се отказвал. Той е доста млад, защо го прави. Да не би контузията от мача с Юбенк да му оказва влияние?

  • Пламен февруари 2, 2019 10:38 pm  Отговор

   Груувс се отказа преди седмица, като малко по-рано изяви желание да се бие с победителя от ДегейлЮбанк, а после изведнъж се отказа. Фроуч се изказа много неприятно за него, че нямало да му липсва на него и на никого.. даже Уорд го се възмути..

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *