Лекаря на WBC: Всичко сочи към факта, че кленбутерола в организма на Канело е попаднал чрез месо

Антонио Фернандес Ернандес, който е лекар на Световния Боксов Съвет е разгледал инцидента с положителната допинг – проба за начилието на кленбутерол на Саул “ Канело “ Алварес и е стигнал до заключението, че забраненото вещество е влязло в организма на боксьора чрез приема на замърсено месо.

“ Канело има всичко на разположение – лекари, диетолози, кондиционен треньор, така че тази ситуация – това е явно недоглеждане в отбора му. Кленбутеролът в организма на Алварес е сравнително в малко количество, в такъв случай веществото случайно е попаднало в неговия организъм. Това е грешка на негория отбор и изглежда, че източникът е замърсено месо. Кленбутеролът е хормон, който помага да се отървете от мазнините и да увеличите мускулната маса.

Въпреки това, количеството вещество в допинг – пробата на Канело е минимално, а това означава проблем с храненето, за което екипът на Алварес носи пълна отговорност. Това не е първият случай в Мексико, почти цялото месо е замърсено и атлетът трябва да използва доказан продукт. Положителният тест за кленбутерол – не е нещо необичайно, но това е Канело, затова се вдига толкова много шум, “ – каза Ернандес.

Срещата между Канело Алварес и Генади Головкин ще се проведе на 5 мзй на “ Т- Мобиле Арена “ в Лас Вегас, Невада.

https://i2.wp.com/fightnews.info/img/pages/35741_resize(602-602-4).jpg?w=598&ssl=1

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

(76)

Share

коментара
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *