Крис Бърд: Уайлдър не издържа на натиск, един старец почти го победи
Бившият шампион в тежка категория Крис Бърд е изключително впечатлен от актуалните световни шампиони в тежка категория, шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO) и обединения крал на IBF, IBO, WBA ( супер ) и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 KO).

В момента двамата боксьори преговарят за обединителен двубой, който трябва да се проведе до края на годината или в началото на 2019 г.Бърд смята, че слабостта на Уайлдър е неговата неспособност да се справи с натиска на ринга. Бърд е стигнал до този извод след като е изгледал битката на Уайлдър с Луис Ортиз.

“ Уайлдър е страховито чудовище, но той, както всеки, може да бъде победен, „ каза Бърд. “ В последния му двубой един старец ( Луис Ортиз ) почти го беше нокаутирал. Ортиз е най-малко на 45 години. Още три или четири удара, и Уайлдър щеше да бъде нокаутиран. Така че, ако Антъни Джошуа го натисне, той може да спечели, защото Уайлдър няма да може да устои на натиска. Ако правилно бъде натиснат и добре се защитите при скъсяване на дистанцията, той ще се пречупи.

Но ако дадете възможност на Уайлдър да се окаже на удобна за него дистанция и се окажете в неговият обсег, откъдето да може да нанася удари – тогава той ще ви откъсне главата. Неговата мощ е просто невероятна. „

А шо се отнася до стиловете, Бърд би предпочел да се срещне с Джошуа на ринга.

“ Ако можех да избирам, щях да предпочета да се бия с Джошуа. Много е трудно да се боксираш със дългоръки съперници, като братята Кличко. Разбирам, че Джошуа също е дългорък и голям и на боксьор като мен срещу него ще му бъде трудно, но неговият стил е различен. Той не разбира как да използва физическото си предимство. Той е висок, страхотен атлет. Той донякъде ми напомня на Джамил МакКлейн. Но само донякъде. „

https://photo.boxingscene.com/uploads/wilder-joshua_9.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров1 Коментар

  1. ludmil юни 18, 2018 8:56 am  Отговор

    Бърд беше страхотен боксьор. Той е един от малкото боксьори, които не са пристрасни и говорят наистина смислено. Едно време имаше канал в ютуб, ккойто беше интересен заради неговите прогнози.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *