Келвин Гастелум се самообяви за шампион, появи се с колан на рамото
Келвин Гастелум се самообяви за шампион на UFC в средна категория, след като Робърт Уитакър бр принуден да се оттегли от основното събитие на UFC 234 в навечерието на турнира.След като пожела на Уитакър (20-4 MMA) по-бързо възстановяване, след оттеглянето му от битката им поради сериозен здравословен проблем, който изисква „спешна операция“, Гастелум (16-3 ММА) се появи на прескоференцията след края на турнриа с шампионски колан на рамото си.

„Това е моят колан, заслужих го. Аз се появих за битката, прелетях хиляди и хиляди километри от дома, вместих се в категорията. В моя свят по борба, ако човек излезе и влезе в категорията, но борбата е отменена поради вина на шампиона, тогава шампионът губи титлата си – аз победих. Аз съм шампионът.

Надявам се, че Роб ще се възстанови, пожелавам му бързо възстановяване, а когато се излекува, може да получи шанс да оспори титлата ми.

Това беше най-трудният лагер в кариерата ми и няма да им позволя да погребат тази възможност. Няма да се върна у дома с празни ръце, ще се върна с колана. Надяваме се, че Роб ще се възстанови и аз ще му дам шанс да се бие за титлата,“ каза Гастелум.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *