Кевин Бари: Битката между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър се организира от три години
Битката между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър започна да се обсъжда преди няколко години, още преди някой от двамата да стане световен шампион и преговорите се подновиха през 2016 година, когато Паркър стана задължителен претендент за титлата на IBF, принадлежаща на Джошуа. Но тогава Паркър избра да се бие с Анди Руиз за тогавашната вакантна титла на WBO в тежка категория. Това решение се оказа най-доброто за боксьорите, защото битката се превърна в много по-доходоносна сега, като според информацията Джошуа ще спечели близо 20 милиона долара, а Паркър – 9,6 милиона долара.

“ Знаехме, че тази битка ще се проведе. Този двубой се обсъждаше през последните три години. И двамата боксьори водеха паралелен курс към сблъсък един с друг. Ние знаехме, че ако Джо и Антъни Джошуа останат непобедени, тяхната битка ще се случи, „ каза Кевин Бари треньор на Джоузеф Паркър.“ Сега беше най- подходящия момент да направим тази среща. Ние знаехме, че Скай Спортс има желание да организира голяма битка с участието на Антъни Джошуа, а най-голямата възможна битка в момента е двубой срещу Джоузеф Паркър – друг млад и непобеден световен шампион. Това е първият двубой в Обединеното кралство, в който на ринга ще се срещнат двама непобедени световни шампиони от тежка категория, и за първи път през последните осем години в тежка категория ще се проведе обединителен двубой – това превръща тази битка в голямо събитие. Това е изключително важна битка за тежка категория и за бокса като цяло. „

Обединителната битка за световните титли на WBA ( супер ), WBO, IBF и IBO между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър ще се проведе на 31 март на “ Принсипалити стейдиъм “ в Кардиф, Уелс.

http://photo.boxingscene.com/uploads/joshua-parker_6.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил АлександровНапишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *