Карл Фроч: Съгласен съм с ДеГейл, всеки употребил допинг трябва да получи доживотно наказание
Бившите световни шампиони Карл Фроч и Джеймс ДеГейл рядко са едно мнение, но те споделят една и съща позиция, когато става въпрос за боксьорите употребяващи забранени стимуланти.По време на неотдавнашно интервю, ДеГейл обясни, че изманииците трябва да получават доживотно наказание.

Фроч е съгласен със своя сънародник и според него доживотната забрана е достатъчно тежко наказание, което ще изплаши боксьорите толкова много, че те дори няма да си помислят да използват допинг.

„Спомням си как Флойд Мейуедър помоли Мани Пакиао да се подложи на същите тестове като него, но той отказа да го направи. Тук веднага възниква въпросът, защо не искате да се подложите на допинг-контрол? Трябва да докажете, че сте чист като опонента си. Съгласен съм с казаното от Джеймс ДиГейл. Смятам, че абсолютно всеки спортист, уличен в употребата на допинг, особено в бокса, трябва да получи доживотно наказание.

Ако имате предимството в силата и издръжливостта, вследствие на употребата на допинг, това определено е незаконно. Ако поради това нанесете непоправими наранявания върху здравето на опонента си, трябва да отидете в затвора за непредумишлено убийство, защото това е много тежко престъпление. Загубата с 5: 0 във футбола или победата с три сета в тениса не е същото като загубата на съзнание на боксовия ринг, ”каза 41-годишният Фроч.

3 коментара

  1. ludmil февруари 9, 2019 6:22 pm  Отговор

    Съгласен съм с Фроч. Но все пак така наречения радетел за чист бокс Мейуедър използваше тестиостеронова терапия:)) А един колега на Фроч, който не знам поради каква причина някой може да харесва каза, че Поветкин и Ортис за по- големи измамници от Дилиън Уайт. Така че нека Фроч не се прави на много умен. Всички използват допинг, така че нека да го разрешат или наистина ако е забранен да са наказвани всички доживот.

  2. Иво февруари 9, 2019 7:05 pm  Отговор

    Това наказание до живот може да съсипе някой боксьори които нямат добри екипи има толкова много забранени препарати които са в лекарства, в добавките слагат без да е упоменато забранени неща… Сложна тема че няма да ги разрешат е сигурно но и наказанията до живот не са за всеки случай удачни

  3. Пламен февруари 9, 2019 11:48 pm  Отговор

    Такива крайности само ще внесат повече още политическа дискредитация и още повече корупция. Винаги ще се мери с двоен аршин.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *