Карл Фроч: Дейвид Хей е един от най- добрите британски боксьори в историята
Бившият трикратен световен шампион в супер средна категория Карл Фроч заяви, че Дейвид Хей е един от най-добрите боксьори, които някога са произлизали от Великобритания.

37 годишния Хей обяви пенсионирането си чрез видео съобщение в социалните медии онзи ден.След 27 години в бокса бившият шампион в две теглови категории сложи край на кариерата си.

“ Безспорната титла в полутежка категория беше нещо брилянтно, но след това той спечели титлата в тежка категория. Като се има предвид, че той го направи срещу гигант като Николай Валуев, това заслужава изключително уважение. Отиде в Париж, за да победи Жан-Марк Мормек на негова територия. Победи Валуев, бий се с Владимир Кличко и други момчета, които значително го превъзхождаха физически. Всичко това говори за куража на Дейвид.

Надявам се, че той няма да бъде запомнен с двете си загуби срещу Тони Белю, защото имаше фантастична кариера. Ние сме приятели от около двадесет години и бях против последното му завръщане, но Дейвид е такъв. Неговата кариера бе невероятна и ако се вгледате в нея отблизо, тя прилича на колоездене. С естествените си умения и класа Дейвид Хей блестеше и дори и да не завърши на върха, той е един от най-добрите боксьори които някога тази страна е виждала, „ каза Фроч.

https://photo.boxingscene.com/uploads/david-haye%20(10).jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил АлександровНапишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *