Кале Зауерланд: Кубрат Пулев иска да се бие с Антъни Джошуа през ноември или март

Поставения под # 2 в ранглистата на IBF в тежка категория Кубрат Пулев ( 25 – 1, 13 КО ) е задължителен претендент за световната титла на Международната Боксова Федерация, който принадлежи на Антъни Джошуа ( 19 – 0, 19 КО ). В момента българския боксьор очаква Владимир Кличко ( 64 – 5, 53 КО ) да реши дали ще проведе реванш с Джошуа. В същото време, промоутъра на Пулев Кале Зауерланд сподели своето мнение около настоящата ситуация след като промоутъра на Джошуа Еди Хърн подаде молба до IBF с надеждата да бъде направено изключение относно задължителната защита на британеца.

“ На първо място, IBF много стриктно спазва правилата си. За нас най- важното е, че Кубрат е на позиция да се бие за титлата. И той ще го направи. Единият въпрос е срещу кого, а другият въпрос е кога. Ние с Кубрат предпочитаме да се бием с Джошуа, отколкото да участваме в двубой за вакантната шампионска титла – каза Зауерланд. – Сега разглеждаме въпроса, как да направим така, че всички страни в този случай да останат доволни. В крайна сметка, окончателното решение няма да бъде взето от мен, нито от Кубрат, нито от Джошуа, нито от Еди Хърн, а от IBF. Ние не искаме колана да му бъде отнет, това няма да е правилно, но ако това е единственият начин, тогава ще се бием за вакантния колан. „

Според Зауерланд, разглежданите дати за двубой са две – през ноември и март. Промоутъра отказа да разкрие възможната сделка, която му е била предложена от колегата му Еди Хърн.

“ Не мисля, че има шанс Кубрат да се бие за “ временната “ титла ( в Кардиф в картата на реванша Джошуа – Кличко ). Ако бъде допуснато провеждането на двубой между Кличко и Джошуа, тогава е ясно, че ще имаме разгряващ двубой. Не не съм чул Владимир да иска реванш. Само чух, че Джошуа иска такъв. Странно е, че те все още не взели решие, “ – каза Кале.

========================================================================

Уважаеми приятели!

Ако желаете съществуването на сайта да продължи – ПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
12 коментара

 1. ludmil май 20, 2017 2:48 pm  Отговор

  Определено Пулев и Зауерланд са на две различни мнение. Пулев казва, че няма да чака никой, а Кале, че “ те “ с Пулев искат Джошуа. Искат крастивици. Пулев иска двубой за вакантната титла с Такам в София, това е повече от ясно. Кале е бизнесмен и се интересува от парите. Според мен така и трябва да да бъде. Защото професионалния спорт е бизнес разбира се че той избира Джошуа. Защото мооже да изкара доста пари. А в София ще се вътри с много пари. Защото нека да си кажем истината, освен ние, българите, въпреки че моя друг Ванко се съмнява моята национална гордост:)) и роднините на Такам, никой няма да се интересува от този двубой.

  • Найденов май 21, 2017 1:36 am  Отговор

   На моменти и мен ме е дразнело липсата на национални пристрастия у Людмил.. Но всъщност човек може да прочете толкова много мнения в други сайтове ,където бъка от национални пристрастия и некомпетентност едновременно..,така че нещата се открояват в полза на Людмил при всяко положение..

 2. Васил май 20, 2017 2:55 pm  Отговор

  Скапан скъперник,само гледа парата,Кобра махай се от тези.Какво пречи да настояват да му отнемат титлата при отказ да я защити.А ако Кубрат стане световен шампион срещу Такам,после хонорара ще се дели80/20 в полза на шампиона(Кубрат)а сега или после като претендент нашия ще вземе 20% а Джошуа80%-пак губи нашия.Всичко е пари в очите на Заурланд и нищо повече,а и че ще е световен шампион Пулев е друго на ръка,тях не ги интересува че нашия ще влезе в историята. тцтц

  • Иво май 20, 2017 3:45 pm  Отговор

   Не е точно така и да вземе ИБФ Пулев няма да е водеща страна в преговорите от бизнес гледна точка Зауерленд трябва да платят галата в София да инвестират в нея а победата не е сигурна аз бих казал че боя е 55-60% за Такам да след това ще вземат повече пари като шампиони срещу Джошуа отколкото като задължителен претендент но не и повече от Джошуа по скоро ще е 70-30 за мр. Олимпия
   Кале не му се рискува той даже казва че ако има бой за титла може да не е срещу Такам 🙂

   Успех на нашия дано се бие за титла в София срещу Глазков или Хамър че да не го мисля толкова 🙂 иначе срещу Такам ще ми е най интересно за гледане

   • Найденов май 20, 2017 11:33 pm  Отговор

    Би било мечта да се бие за св. титла със Хамър или Глазков..Те тия нямат място в топ 15.

  • Найденов май 20, 2017 11:40 pm  Отговор

   Кубрат да не се маха от Зауерланд! Тия умеят да лансират не дотам талантили боксьори( да не си мислим само ,че Кубрат е най- добрия в тежка)..да ги докарват до мачове ,които поне излъчват задължителен претендент… Типичен пример за това са Ноел Гевор и особенно Енрико Кьолинг..Този последния е доказано супер бездарен..има и загуба и пак го добутаха някак си толкова напред в ранг листите.

 3. Митко май 20, 2017 3:20 pm  Отговор

  Мач за световна титла във Арена Армеец няма да има, освен ако не е решил да се бие за едната слава и за псевдо патриотизма си… Мача ще е във Германия, защото не всичко зависи от Пулев и само вдъхва празни надежди за феновете на бокса. Говоря във случая за вакантната титла, за друг вариант изобщо не ми минава през акъла за мач във България.

 4. Между редовете май 20, 2017 6:33 pm  Отговор

  За Кубрат парите не са важни и ще се бие за титлата в България, стига тези условия(всички пари да вземе немеца) да устройват промоутърите му.Дано да стане, въпреки, че както гледам, алчността на Зауерланд е твърде голяма.

 5. Найденов май 20, 2017 11:37 pm  Отговор

  Забравете. Мач в БГ за св. титла няма да има! Там се разиграват големи пари ,коит се раздават насам натам , на претендентите и т.н. От де да дойдат тия пари за плащане…,от цените на билетите ,които българина с покупателната си способност ще плати? Не е сериозно. Мач за св. титла в тежка ще напълни без проблеми всяка зала в Германия с тия цени ,които Германците си плащат.

 6. Ангел май 21, 2017 1:00 am  Отговор

  Аз не мисля, че цените са някакъв особен проблем. Зауерланд ни продават билети за чували като Кевин Джонсън по 300-400 лева, а най-скъпите билети за следващия мач на Карлос Такам са 50 евро. Това че сме най-бедни в Европа не им пречи на европейците да ни дерат кожите със тройни цени, като почнеш от бонбони и близалки и стигнеш до какво ли не!! При това със стоки/услуги второ качество…

 7. Ангел май 21, 2017 1:24 am  Отговор

  Впрочем сега видях в сайта на IBF че годишното им събрание във Флорида (което по традиция е 90% отчитане на дейност – лежане по плажове и джакузита) започва утре и продължава до четвъртък. Дано да обявят нещо най-после…

 8. Найденов май 21, 2017 1:29 am  Отговор

  Харесвам тази федерация.Принципни са , биха шута на Фюри..,Фаворизират Кубррат ,както и други мои любими боксьори като Бетербиев ..

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *