Интересни промени в новите ранглисти на WBC и IBF в тежка категория, Кубрат Пулев официален претендент

Световния Боксов (WBC) и Международната Боксова Федерариция (IBF) публикуваха на своите официални сайтове ноемврийските си ранглисти. В тежка категория настъшиха някои съществени и интересни промени, който, всъщност, бяха напълно очаквани.

Трима от топ претендентите в тежка категория са изключени от ранглистата на WBC заради предстоящите си шампионски мачове в други версии. Това са новозеландец Джоузеф Паркър, който е 4-то място и мексиканеца Анди Руис младши ( преди на шеста позиция), които ще си оспорват вакантната световна титла във версия WBO, както и Ерик Молина ( намиращ се на 8- а позиция ), които ще се бие със световния шампион на IBF Антъни Джошуа.

Съответно, вместо изваденити от ранглистата, в топ 15 на WBC бяха добавени трима “ новобранци “ , а останалите значително подобриха позициите си, скачайки с по две или три позиции нагоре. Така, например поляка Мариуш Вах от 12- та позиция отиде на 9 -та. Британеца Дилиън Уайт от 13- ти стана 10-ти, а Дерек Чисора от ​​от 14-ти стана 11-ти. Изненадващо, може би, единственият напредък към върховете на WBC е на бившия претендент за световната титли американеца Брайънт Дженингс, който, след две поредни загуби ( от Владимир Кличко и Луис Ортиз миналата година ), през тази година все още няма изигран мач, но въпреки това, той се скочи от 7-а позиция в ранглистата на WBC на 5- а.

Заслужава да се отбележи появата в ранглистата на Анджей Вавжих, който в на 13- та позиция, на британеца Дейвид Прайс ( 14 позиция ) и украинеца Андрей Руденко ( 15 позиция ).

На първо място в ранглистата продължава да бъде руснака Александър Поветкин, който ще проведе следващшия си двубой на 17 декември в Екатеринбург срещу втория в ранглистата на WBC Бърмейн Стивърн за “ временната “ титла на WBC, а победителя ще стане официален претендент за мач с шампиона Дионтей Уайлдър, който, обаче, съдейки по новара ранглиста, са се появили нови кандидати за мач послучай завръщането му след контузията, който Уайлдър планира в началото на следващата година.

Кубрат Пулев е трети в ранглистата на WBC.

WBC
Дионтей Уайлдер USA
1 Александър Поветкин RUS
2 Бермейн Стиверн CAN
3 Кубрат Пулев BUL
4 Йоан Дюопа FRA
5 Брайънт Дженингс USA
6 Артур Шпилка POL
7 Джерълд Уошингтън USA
8 Карлос Такам CAM
9 Мариуш Вах POL
10 Дилиън Уайт JAM/ GBR
11 Дерек Чисора GBR
12 Джарел Милър USA
13 Анджей Вавжих POL
14 Дейвид Прайс GBR
15 Андрий Руденко UKR

В ранглистата на Международната Боксова Федерация (IBF), задължителния претендент за световната титла на IBF новозеландеца Джоузеф Паркър беше изваден от топ 15 на IBF, защото ще се бие за титлата в друга версия, а именно за вакантната титла във версия WBO срещу Анди Руиз младши, който заемеше 5-та позиция в ранглистата на IBF. В топ 15 на IBF за първи влезе и се разположи на 6-та позиция кубинеца Луис Ортис. Първата позиция е вакантна, но Кубрат Пулев, заемащ 2- ра позиция в ранглистата на IBF, спечели през пролетта елиминаторен двубой срещу британеца Дерек Чисора, което ​​всъщност означва, че той е новият официален претендент за световната титла. Припомняме, че световния шампион на IBF в тежка категория британеца Антъни Джошуа ще направи доброволна защита на 10 декември срещу американеца Ерик Молина, а след това през пролетта има планиран супердувбой срещу Владимир Кличко. Но ако Джошуа не проведе двубой с Кличко, той ще трябва да се срещне с Кубрат Пулев.

Заслужава да се отбележи, че Международната Боксова Федерация все още не е намерила за необходимо да вкара в ранглистата си бившия шампион Владимир Кличко, който притежаваше титлата на IBF повече от 9,5 години. Най-вероятно това ще бъде направено след като започнат преговорите за пролетен сблъск между Владимир Кличко и световния шампион на IBF шампион Антъни Джошуа.

IBF
Aнтъни Джошуа GBR
1 вакантно
2 Кубрат Пулев BUL
3 Дейвид Хей GBR
4 Йоан Дюопа FRA
5 Карлос Такам FRA
6 Луис Ортис CUB
7 Вячеслав Глазков UKR
8 Ерик Молина USA
9 Джарел Милър USA
10 Дейвид Прайс GBR
11 Дерек Чисора GBR
12 Чарлз Мартин USA
13 Изуагбе Угонох POL
14 Хюи Фюри GBR
15 Кртистиан Хамер ROM

article9444

=====================================================================

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, и подкрепете съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
2 Коментара

  1. Васил ноември 17, 2016 9:54 pm  Отговор

    в този голям и объркан микс от големи момчета,най голям късметлия се оказа Джоузеф Паркър,който с малки усилия ще стане световен шампион.

  2. Найденов ноември 17, 2016 11:16 pm  Отговор

    А за Дейвид Хей , кво да кажем …,на 3 място след мачове срещу двама смешници..

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.