Ивендър Холифийлд твърди, че Майк Тайсън е отхапал ухото му, защото се е страхувал и е търсил начин да избяга от битката
20 години по- късно, най- запалените почитатели на бокса продължават да коментират инцидента, който се случи във втората битка между Майк Тайсън и Евъндър Холифийлд. Разбира се, говорим за отхапаното ухо, което се превърна в най- позорният момент в историята на професионалния бокс.

По време на 55-ти Конвенция на WBC, която се провежда от 1 до 6 октомври в Баку, Ивендър Холифийлд заяви, че никога не се е страхувал от Тайсън и винаги е бил уверен в победата си над “ Железния “ Майк.“ Казваха, че не съм достатъчно добър, затова няма да победя Тайсън, но аз не боях от никого. Срещнахме се на ринга, и аз го спрях. Тогава проведохме реванш, по време на който Майк на два пъти ме ухапа в своята безпомощност. Така постъпва някой който иска да избяга от бойното поле, а не да се бие. Така правех като дете, когато се биех с братята си. Хапането беше най- лесният начин за излизане от срещата.

Хората продължават да говорят за тази битка, въпреки че вече изминаха 20 години. Мнозина се чудят как би се развил нашият двубой при аматьорите. Ние, между другото, искахме да отидем на Олимпийските игри през 1984 г., но това никой не се спомня. В един момент ние играехме спаринги, той беше на 20-години, а аз на 21 – каза Холифийлд.

Уважаеми приятели!

Ако желаете съществуването на сайта да продължи – ПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил АлександровНапишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *