Ивендър Холифийлд: Това са две различни епохи, Усик е най- добрият в своето време

Бившият абсолютен световен шампион в полутежка и тежка категория Ивендър Холифийлд сподели своето мнение за Александър Усик.

В събота на „Манчестър Арена“ Усик защити световните си титли на WBA (супер), WBC, WBO и IBF в полутежка категория след като нокаутира Белю в осмия рунд.

Веднага след впечатляващата победа на Александър Усик започнаха дискусии за това кой е най- великият боксьор в историята на полутежка категория: Усик или Холифийлд.

“ Трудно е от една битка да кажа, че знам всичко за този човек. Но Усик завърши силно битката. Той се бие в някакъв по-спокоен стил, докато аз бях по-агресивен. Той се подготвя за 12 рунда, докато аз бях готов за 15. В битката Усик нанесе много единични удари, но не действаше толкова често с комбинации. Мисля, че ръцете ми са по-бързи от неговите.

Двамата
(Усик и Белю) се биха повече на задния си крак, не работеха с комбинации и темпото в битката не беше особено високо. Докато аз бях гладиатор, който налагаше бързо темпо, оказваше натиск и работеше с много тежки комбинации. Бих се опитвал да нокаутирам някой от тях. Щях да пласирам удари в тялото, в главата, отново в тялото. Щях да нанасям удари от различни ъгли, за да накарам съперникът ми да се чувства неудобно. И ако пропуснете, щях да ви накарам да си платите.

Но ние просто говорим за две различни епохи. Това е неговата ера. Този тип (Усик) е най-добрият в своето време. Няма да покажа неуважение към някой, казвайки, ‘бих направил това или онова в битка срещу теб,’ защото, нека да бъдем честни, това е нещо, което никога няма да се случи. „

https://i2.wp.com/photo.boxingscene.com/uploads/holyfield-usyk.jpg?w=598&ssl=1

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

(332)

Share

коментара
2 коментара

  1. ludmil ноември 13, 2018 7:49 pm  Отговор

    Съгласен съм с Холи, въпреки, че аз постоянно критикува тежка категория. Просто наистина не ми се ще Джошуа или Уайлдър да стане абсолютен шампион. Но в крайна сметка, каквото стане. Сравненията между епохите наистина не са уместни,.

  2. Гошо ноември 14, 2018 11:05 am  Отговор

    Само където Усик е готов и за повече от 15 рунда.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *