Ивайло Гоцев : Самюел Питър ще яде мляко и сирене

Нигериецът удря не по-слабо от Кличко, очаквам 12 рунда срещу Кубрат Пулев

В боксовите среди мениджърът Ивайло Гоцев е известен като българския Дон Кинг. Ако някой наш сънародник може да докара известен боксьор в София, това е Гоцев.
От далечната 1986 г. той живее в САЩ и за него няма тайни в най-мъжкия спорт. Именно Гоцев успя да уреди боя на Кубрат Пулев с Нигерийския кошмар Самюел Питър. Както е известно, двамата ще се срещнат в София на 3 декември.

– Г-н Гоцев, откриваме ви в САЩ малко след победата на Доналд Тръмп на президентските избори. Самият Тръмп е изкарал милиони долари покрай бокса, но нас повече ни интересува как вие успяхте да уредите боксьор от ранга на Самюел Питър да дойде в София.
– До този мач се стигна лесно. Аз представлявам Самюел Питър, а в същото време България има най-добрия си боксьор в тежка категория за всички времена, познавам неговите промоутъри и проведох с тях обикновен бизнес диалог. Така се стигна до разбирателство и срещата на 3 декември стана възможна.
– Кога ще пристигне в България Нигерийския кошмар?
– Ще бъдем в София между 25 и 30 ноември, все още не сме решили.
– Знае ли се къде ще отседне?
– Не мога да ви кажа, това е работа на организаторите.
– Питър има ли някакви по-специални изисквания към храната?
– Той си има хора в щаба, които отговарят специално за храната му. Аз с него работя от 16 години и храната никога не е била проблем. Може да яде и българско кисело мляко, и сирене, няма никакъв проблем в това отношение.
– Разкажете ни повече за Питър, знаете ли как е направил първите си стъпки в бокса?
– Занимава се с бокс от малък. Роден е в Аква Ибом, Нигерия. Живял е в мизерни условия, но е имал голям хъс, който му е помогнал. Винаги е имал огромно желание за победа. Още през 2000 г. гледах как Питър се бие на олимпиадата в Сидни. Това беше първият му мач и в него победи румънски състезател.
– С какви боксови умения Самюел може да изненада Кобрата?
– Стилът на Питър не е познат на Кубрат.
Въпреки че малко наподобява този на Дерек Чисора. Кобрата трябва да знае, че Самюел Питър удря три пъти по-силно от Чисора. На Сами и двете му ръце са изключително силни, има страхотен удар. Не по-малко силен от този на Кличко. В момента има спекулации в каква форма е Питър, колко е стар, откога не се е бил, но вижте в статистиката нигериецът колко време е издържал в битките с двамата братя Кличко. В същото време забележете колко изкара Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко. Фактите говорят в полза на Питър, той има много богат опит. Сами се е срещал с много големи боксьори и в мачовете си с тях е набрал изключително ценен опит.
– Казват, че целта на вашия клиент е с помощта на този бой да извади от нафталина кариерата си. В състояние ли е Питър да победи Кубрат?
– Определено може да го направи. В бокса всичко може да приключи с един-два удара. Няма значение кой е фаворит. Надявам се Самюъл да направи един зрелищен двубой пред българската публика.
– До каква степен публиката в „Арена Армеец“ може да се окаже фактор при определянето на победителя?
– Когато Кубрат се изправи срещу Кличко, в залата имаше много българи, които го подкрепяха, но това не му помогна да си вземе мача. Публиката може да помогне на Кобрата, но може и да му попречи, защото всичко може да свърши с един удар. Аз лично съм присъствал на първата загуба на Владимир Кличко на родна земя в Киев.
– Кога се очаква Кубрат Пулев да защити европейската си титла в тежка категория срещу Мариуш Вах, който също е ваш боксьор?
– Това беше първата среща, която ние се опитахме да организираме, но от щаба на Кобрата предпочетоха да не направят тази стъпка.
– Вярно ли е, че Мариуш Вах не е искал да се бие с Пулев?
– Абсолютно невярно! Мариуш Вах търсеше среща с Кубрат Пулев. В щаба на Пулев обаче нямаше желание за това.
– Все пак Кубрат трябва следващата година да защити европейската си титла.
– Да, това ще е следващият мач на Кобрата.
– Според американския специализиран сайт BoxingNews Пулев е добър, но не и велик боксьор.
– Той не е от ранга на Майк Тайсън и Мохамед Али, но пък удря не по-слабо от тях. В бокса има една максима – на ринга може да бягаш, но не може да избягаш. Конкретно срещу Самюел на Кубрат ще му се наложи да води силова битка в 12 рунда.

samuel-peter

=====================================================================

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, и подкрепете съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
2 Коментара

  1. Найденов ноември 16, 2016 12:59 pm  Отговор

    Добро интервю…,жалко само ,че са пропуснали да го питат …,няма ли някой български талант , от който да направи профи…Този ако не може , не знам кой може.Благой Найденов примерно е приключил с аматцорския бокс(поради това ,че има записана профи среща) и кво прави сега…,нищо !

    • Иво ноември 16, 2016 10:07 pm  Отговор

      Благой ако иска може да си играе при аматьорите но той се отказа правилата разрешават а той доколкото си спомням подписа с някакъв английски известен мениджър… нямало пари у а. Кво да го питат за таланти то освен Даниел Асенов друго нищо нямаме малко положението е трагично с спорта в бг

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.