Завръщането на Вячеслав Глазков се отлага, той отново е опериран

Завръщането на боксовия ринг на бившия претендент за световната титла на IBF в тежка категория Вячеслав Глазков ( 21 – 1 – 1, 13 КО ) се отлага. Той беше повторно опериран в Съединените щати.

Припомняме, че украинеца получи контузия в коляното на 16 януари по време на шампионския си мач с американеца Чарлз Мартин в Ню Йорк. Глазков напусна залата в инвалидна количка, а по-късно беше диагностициран с разкъсване на сухожилието на кръстните връзки на коляното. На 7 март, известения в САЩ хирург Урибе направи операция на Глазков.

“ Половин година се възстановявах от контузията – каза Вячеслав за sport.ua. – Тичах и отново разскъсах менискус. Имаше опасения, че друга връзка е контузена. В такъв случай, възстановяването щеше да ми отнеме най- малко шест месеца. MRI не даде ясна представа, така че лекарят каза, че операцията е необходима. Той щеше да бъде в състояние да види всички детайли по- време на операцията, и да вземе необходимото решение. Когато научих, че се нуждая от още една операция, аз изпаднах в шок. Толкова много време, прекарано във възстановяване, и отново това. Повторно бях опериран на 18 октомври. Благодаря на Бога, всичко беше наред. Аз се опитвам да гледам на случилото се позитивно, но въпреки това е много неприятно. Мислех, че скоро ще изляза на ринга, а сега завръщането ми отново се отлага. „

glazkov
1 Коментар

  1. Митко ноември 2, 2016 7:05 pm  Отговор

    И без това няма да има развитие във тежката категория. Според мен трябва да влезне във долната категория.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.