Ерик Молина не е съгласен с двегодишното си наказание
Американският боксьор Ерик Молина се намираше на летището, откъдето трябваше да излети за Полша, където щеше да се бие с Мариуш Вах, когато научи неприятната новина, че е дал положителна допинг- проба.

Британската Антидопингова Агенция (UKADA) уведоми Молина за положителния резултат на една от пробите, взети от него, след двубоя му срещу Антъни Джошуа през декември 2016 г., и му наложи двегодишно наказание. По този начин Молина ще може да се върне на ринга едва през октомври 2018 г.“ Вижте, този тест беше направен преди две години и сега искам да изясня нещо: Бях отстранен от участие, защото използвах противовъзпалително лекарство, което беше открито в тялото ми след инжектирането на витамин В12, и беше доказано, че то не е допинг.

Това е първата положителна проба в кариерата ми и заради употребата на противовъзпалително лекарство, ме наказаха за две години. В това няма никакъв смисъл и това е големият проблем в съвременния бокс.

Винаги ми е било забавно когато чуя, че някой боксьор уличен в употреба на истински допинг, който подобрява резултатите в спорта, било то стероиди или кленбутерол, е наказан за само 3-6 месеца. Никога не съм използвал допинг, а ми дадоха максималното наказание, това е просто нелепо!

Боксьорите, които бяха хващани по два – три пъти с допинг, биваха наказвани само за няколко месеца. Както казах, това не е правилно и това е голямият проблем в съвременния бокс, “ каза разстроеният Молина.

http://1284474717.rsc.cdn77.org/images/molina-lustig.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

1 Коментар

  1. ludmil май 23, 2018 11:46 am  Отговор

    Няма спор, че Молина е прав. На Шишо Бакшишо и братовчед му им се размина, че яли заразено месо от глиган:))) Браун два пъти беше уличен. Наистина е смешно.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *